072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Gerucht: Google voegt advertentiekanalen toe aan Google TV

datum: 17-09-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Google wil graag gratis tv-zenders aanbieden met zijn Google TV-dienst, meldt Protocol. Deze kanalen zouden, in tegenstelling tot de betaalde streamingopties, advertentiepauzes bevatten. Het is nog niet bekend welke content Google gratis gaat aanbieden.

Google gaat binnenkort gratis zenders uitrollen via de dienst Google TV, melden meerdere bronnen aan Protocol . Google zou in gesprek zijn met bedrijven die dergelijke gratis streamingkanalen met advertenties aanbieden. Potentiƫle kanalen die volgens Protocol naar Google TV in Amerika zouden kunnen komen, zijn onder meer Bloomberg en Reuters, omdat dergelijke bedrijven al gratis diensten aanbieden. Volgens Protocol-bronnen sluit Google deals waardoor het "tientallen" gratis kanalen kan gebruiken.

Momenteel bestaat Google TV uitsluitend uit een verzameling betaalde streamingdiensten, zoals Netflix, Disney+ en Amazon Prime. Google heeft ook een eigen dienst, YouTube TV, die live tv biedt van meer dan tachtig kanalen. Momenteel is YouTube TV alleen beschikbaar in Amerika.

Google TV is beschikbaar met een Chromecast of via geselecteerde smart-tv's, zoals die van Sony of TCL. Via de Chromecast moeten de gratis zenders aansluiten bij de menu-opties voor de betaalde diensten, maar via de smart TV moeten de zenders tussen de live zenders worden geplaatst. Google TV is in Nederland nog niet officieel uitgebracht.

Google TV heeft al reclame in het menu , waaronder streamingdiensten en nieuwe films. Die commercials spelen met audio, maar kunnen op elk moment worden gesloten door op de richtingstoetsen op de afstandsbediening te drukken.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01