072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Gerucht: Intel komt pas in 2021 met Alder Lake K- en KF-CPU's en Z690-chipset

datum: 28-07-2021 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Intel mag dit jaar alleen K- en KF-modellen van zijn aankomende Alder Lake-processors uitbrengen, samen met een Z690-moederbordchipset. Lagere Alder Lake CPU's en moederbord-chipsets zouden worden aangekondigd op CES 2022.

Volgens bronnen van het doorgaans goed geïnformeerde Igor's LAB haast Intel zich momenteel om zijn eerste Alder Lake-S-desktopchips uit te brengen tussen 25 oktober en 19 november. Dat is rond het Intel Innovation-evenement, dat gepland staat voor 27 oktober. Intel CEO Pat Gelsinger meldde al dat het bedrijf tijdens dat evenement nieuwe producten zal aankondigen.

Intel zou zich richten op overklokbare CPU's in de K-serie, en overklokbare KF-chips zonder geïntegreerde GPU. De chipmaker zou dit jaar ook pas zijn Z690 moederbord-chipset introduceren, die gericht is op liefhebbers . De rest van Intel's Alder Lake line-up zou volgens Igor'sLAB in januari 2022 worden aangekondigd op CES. Moederborden met lagere H670-, B660- en B610-chipsets worden ook verwacht op CES.

Intel's Alder Lake-opstelling wordt geproduceerd op het Intel 7-knooppunt. Dat is het voormalige 10nm Enhanced Superfin-proces van het bedrijf; De door Intel verstrekte nodes zijn recent nieuwe namen , die een duidelijker beeld moeten geven "in vergelijking met concurrerende chipproducten. De Alder Lake CPU's gebruiken een big.Little configuratie, die verschillende "krachtige" hyperthreading-cores combineert met wat meer zuinige cores voor achtergrondtaken.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01