072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Gerucht: Intel Meteor Lake krijgt CPU's met maximaal 14 cores, geen i9 gepland

datum: 23-12-2022 Categorie: Hardware Bron: Tweakers

Volgens youtuber Moore's Law is Dead, zal de komende Intel Meteor Lake-serie CPU's maximaal 14 cores hebben en zullen alleen i5- en i7-varianten worden uitgebracht. "Er ging iets heel erg mis tijdens de ontwikkeling" van de desktopprocessors in kwestie.

Meteor Lake-processors met 8 P- en 16 E-cores, evenals varianten met 6 P- en 16 E-cores, zouden volgens Moore's Law is Dead "verwijderd of twijfelachtig" zijn. Een van zijn bronnen zegt: "Het team achter de Meteor Lake-desktopprocessors levert geen geweldig werk. En dat is nog zacht uitgedrukt." De veertiende generatie Intel CPU's zouden maximaal 6 performance cores en 8 energiezuinige E-cores krijgen; er zou geen i9-noemer in marketingmateriaal te zien zijn.

De leaker doet regelmatig correcte voorspellingen op Intel- en AMD-nieuws, al geeft hij deze keer niet veel inzicht in waar hij zijn informatie vandaan heeft. Het moet dus met een korreltje zout genomen worden. Het is echter niet de eerste keer dat deze geluiden boven Meteor Lake uitkomen. Zo schreef Tweakers eerder al dat deze generatie zou worden uitgesteld naar 2024 en dat er in plaats daarvan een Raptor Lake refresh gepland stond.

Andere bronnen vertellen de youtuber dat de mobiele varianten van Meteor Lake-chipsets minder door problemen worden geplaagd en dat deze processors in 2023 alsnog uitkomen. Dat neemt niet weg dat Intel problemen zou krijgen met de Intel 4-node, waardoor de bedrijf loopt ook iets achter op schema in deze categorie CPU's. De eerste laptops met een tiende generatie Intel CPU worden verwacht vanaf het derde kwartaal van 2023.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01