072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Gerucht: Microsoft kondigt volgende week cloudversie van Windows aan

datum: 05-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Microsoft zal volgende week Cloud PC aankondigen op zijn eigen Inspire-evenement. Dat is een zakelijke dienst waarmee bedrijven via een abonnement een Windows 11 desktopomgeving kunnen huren. Het draait dan op Microsoft-servers.

Het project heeft de codenaam Deschutes, meldt WalkingCat . ALumia plaatste anderhalve week geleden een screenshot van de interface voor de aankondiging van Windows 11, maar zei niet dat het Cloud PC was.

Cloud PC zou bedrijven de mogelijkheid geven om een Windows 11 desktopomgeving als abonnement aan te schaffen. Momenteel heeft Microsoft dat niet, maar er is een optie om via de cloud op een Xbox-machine te spelen via wat voorheen Project xCloud was. Dat is een dienst voor consumenten en zit nu bij Game Pass-abonnementen inbegrepen.

Inspire is een Microsoft event gericht op partnerbedrijven en daarmee geschikt voor een aankondiging voor de zakelijke markt. Dat zal volgende week woensdag en donderdag plaatsvinden. Woensdag om half vijf Nederlandse tijd is er een keynote.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01