072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

Gerucht: OPPO wil high-end smartphones in 2023 of 2024 voorzien van eigen soc's

datum: 20-10-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Volgens Nikkei Asia werkt OPPO aan een eigen high-end soc die in toekomstige premium smartphones zou moeten verschijnen. Het bedrijf wil hiervoor de 3nm-processen van TSMC gebruiken. Deze smartphones met OPPO socs zouden op zijn vroegst in 2023 kunnen verschijnen.

Nikkei Asia-bronnen zeggen dat OPPO wil dat de chips kunnen concurreren met andere bedrijven die soc's ontwikkelen, zoals Apple, Samsung en Qualcomm. Met de socs wil OPPO meer controle kunnen houden over de smartphonecomponenten en ook minder afhankelijk zijn van buitenlandse bedrijven. Dit verlangen naar minder afhankelijkheid hangt waarschijnlijk deels samen met de huidige chiptekorten. De geruchten over OPPO's eigen soc circuleren sinds februari vorig jaar .

Om zijn eigen soc's te ontwikkelen, heeft OPPO voormalige chipontwikkelaars en AI-experts van MediaTek, Qualcomm en Huawei ingehuurd. Het bedrijf is ook op zoek naar medewerkers in de Verenigde Staten, Taiwan en Japan. Naast een eigen soc wil OPPO ook graag een eigen beeldsignaalprocessor ontwikkelen voor smartphonecamera's. Verschillende smartphonefabrikanten ontwikkelen hun eigen beeldprocessors, omdat klanten hun aankoop steeds vaker baseren op geavanceerde foto- en videofuncties. ISP's zijn ook gemakkelijker te ontwikkelen dan SOC's.

Apple en Samsung brengen al jaren smartphones uit met hun eigen soc's. Ook Google gaat zich hier vanaf dit jaar meer op focussen, met de Pixel 6 telefoons en een eigen Tensor soc. Xiaomi toonde in 2017 ook een eigen soc, maar richt zich sindsdien op het ontwikkelen van ISP's.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01