072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Gerucht: Valve werkt aan Half-Life rts-shooter bedoeld voor Steam Deck

datum: 29-11-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Het gerucht gaat dat Valve werkt aan een Half-Life coöpspel dat elementen van strategiespellen en shooters zal combineren. De game zou ontwikkeld worden om 'de mogelijkheden van het Steam Deck' te laten zien. Valve zou niet actief aan Half-Life 3 werken.

Het gerucht komt van Tyler McVicker, de maker van Valve News Network, die een video plaatste met details over verschillende games die Valve in ontwikkeling zou hebben. McVicker plaatst vaker video's over de plannen van Valve en meldde een maand voor de officiële aankondiging dat het bedrijf bezig was met de VR-game Half-Life: Alyx .

Volgens de McVicker heeft het vermeende Half-Life-spel de codenaam Citadel. Het zou een soort hybride moeten zijn tussen een RTS-game en een first-person shooter. McVicker beschrijft het spel als een nostalgisch feest. "Het is alsof Left 4 Dead, Alien Swarm, een RTS en Half-Life samen een baby krijgen", zei de YouTube-gebruiker. De game zou er verder op gericht zijn om de mogelijkheden van de aankomende Steam Deck-handheld 'zo goed mogelijk' weer te geven.

Volgens de YouTube-gebruiker is zijn informatie gebaseerd op datamining van Valve-software, zoals Steam en DOTA 2. McVicker geeft aan dat hij sinds begin 2018 onderzoek doet naar Citadel. De game is momenteel nog volop in ontwikkeling, alhoewel veel team leden zouden momenteel helpen om het Steam Deck klaar te maken. Citadel zou in de komende anderhalf tot twee jaar moeten verschijnen.

Volgens McVicker werkt Valve volgens YouTube-gebruikersdatamins ook aan een vervolg op Half-Life: Alyx. De game zou momenteel alleen in 'de mechanische testfase' zitten, en dus niet op korte termijn verschijnen. Half-Life 3 zou op dit moment niet worden ontwikkeld. McVicker zelf geeft aan dat dit momenteel nog geruchten zijn en daarom altijd met een 'gezonde korrel zout' moeten worden genomen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01