072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

ERVAAR ULTIEME PRESTATIES
MET DE NIEUWSTE
INTEL 13TH GENERATIE

previous arrow
next arrow

GitHub-CEO Nat Friedman treedt op 15 november af

datum: 03-11-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

GitHub CEO Nat Friedman treedt op 15 november af, na vijf jaar bij moederbedrijf Microsoft. Thomas Dohmke, die onlangs is gepromoveerd tot Chief Product Officer, zal de positie van Friedman als CEO overnemen.

Friedman kondigt zijn vertrek aan in een blogpost op GitHub . "Met alles wat we hebben bereikt in gedachten, en meer dan vijf geweldige jaren bij Microsoft achter me, heb ik besloten dat het tijd is voor mij om terug te gaan naar mijn start-up roots ", schrijft hij. Friedman wil zelf zeggen investeren in en ondersteunen van 'de bouwers die de wereld van morgen creƫren'. Ook blijft de CEO als 'emeritus voorzitter' bij GitHub betrokken.

Thomas Dohmke vervangt Friedman op 15 november. Dohmke kwam in 2018 bij GitHub en werkte eerder als mede-oprichter van ontwikkelaarsapp HockeyApp. Hij zal rapporteren aan Julia Liuson, die op zijn beurt zal worden gepromoveerd tot hoofd van de ontwikkelaarsafdeling van Microsoft, volgens een interne e-mail die door The Verge wordt geraadpleegd. GitHub blijft opereren als een onafhankelijk bedrijf van Microsoft.

GitHub wordt onder meer gebruikt door ontwikkelaars om de broncodes van open source software te hosten. Het is gebaseerd op het Git-systeem, dat is ontwikkeld door Linux-maker Linus Torvalds. GitHub werd in 2008 opgericht in San Francisco en werd in 2018 overgenomen door Microsoft . De techgigant betaalde hiervoor $7,5 miljard.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01