072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

GitHub verwijdert tools om video's te downloaden vanwege filmindustrie

datum: 13-01-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Een groot aantal Widevine Dump-vorken op GitHub is niet langer beschikbaar nadat de Amerikaanse filmindustrie om verwijdering heeft verzocht. Met de code konden video's worden gedownload van Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video.

De Motion Picture Association somt honderden repositories op GitHub op en beveelt ze offline te halen wegens schending van de Amerikaanse DMCA-auteursrechtwetten. Deze omvatten vorken van Disney-4k-script, Gplay-4k-downloader, Netflix-4k-script en Netflix-video-downloader. Veel van de genoemde repositories zijn niet langer beschikbaar en tonen een pagina waar GitHub verwijst naar zijn DMCA-beleid, merkt TorrentFreak op .

De scripts maakten het mogelijk om video's te downloaden van streamingplatforms als Netflix, Disney+ en Amazon Prime Video. De forks waren gebaseerd op downloadtools die een GitHub-gebruiker genaamd Widevinedump eind december op GitHub plaatste. Volgens Torrentfreak was dit relatief oude code die al op internet circuleerde en voor sommige tools moesten gebruikers de vereiste Content Decryption Module van Widevinedump kopen tegen een vergoeding. De tools zouden werken.

De MPA diende eind december al een verzoek in bij GitHub om die originele scripts offline te halen. Daarna gingen de downloadtools inderdaad offline, al was het onduidelijk of Widevinedump dit zelf had gedaan of dat GitHub actie had ondernomen. Er waren in ieder geval al honderden forks op GitHub verschenen. Volgens de MPA gebruikten deze Python-scripts zoals disneyplus.py, movie.py en netflix.py om de decoderingsmodule aan te roepen die de Widevine-drm van de video's omzeilt.

Widevine is de DRM-technologie van Google die is geïntegreerd in browsers, besturingssystemen en apparaten die voorkomt dat gebruikers video's downloaden van streamingplatforms. Aanbieders van inhoud hoeven niet te betalen voor het gebruik van de technologie. De DRM biedt drie beveiligingsniveaus, waarbij L1 het hoogste beveiligingsniveau biedt en geen beperkingen op resolutie of HDR bevat.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01