072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

GOG verwijdert Hitman uit bereik na kritiek op DRM

datum: 09-10-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Online gameplatform GOG.com heeft de Hitman-game uit 2016 uit het assortiment gehaald. Het bedrijf doet dit vanwege kritiek. GOG gaf aan dat de game DRM-vrij was, maar vermeldde niet dat gebruikers een account nodig hebben om alle functies van de game te gebruiken.

Een medewerker schrijft op het GOG-forum dat Hitman is verwijderd uit de catalogus van de dienst. Het bedrijf zegt nog in gesprek te zijn met ontwikkelaar IO Interactive en GOG geeft aan dat het de game niet in zijn huidige vorm had mogen uitbrengen. De service bedankt spelers verder voor de feedback en biedt excuses aan.

Hitman verscheen ongeveer twee weken geleden op GOG. De game werd op dat platform als DRM-vrij bestempeld, waarbij de service verklaarde dat "een internetverbinding vereist is voor Escalation-missies, Elusive Targets of door de gebruiker gemaakte contracten." Het bedrijf vermeldde echter niet dat er ook een internetverbinding nodig is om uitrusting, outfits en nieuwe startlocaties binnen missies te ontgrendelen. GOG vermeldde ook niet dat gebruikers naast een internetverbinding ook een verplicht account nodig hebben om toegang te krijgen tot al deze functies.

Op de Hitman-productpagina verklaarde GOG verder dat alle games op zijn platform DRM-vrij zijn. Dat klopte dus niet, want Hitman heeft altijd-online- drm. Verschillende gebruikers gaven daarom aan dat Hitman in zijn huidige vorm niet op GOG past. De game kreeg daardoor te maken met bombardementen op recensies, waarbij meerdere GOG-gebruikers de game een negatieve recensie gaven.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01