072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Google's ontwikkelplatform Flutter krijgt ondersteuning voor Windows-applicaties

datum: 04-02-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Google kondigt Flutter voor Windows aan. Ontwikkelaars kunnen het platformonafhankelijke UI-framework gebruiken om applicaties voor Windows te maken, naast Android, iOS en browsers. De komende maanden maakt Google meer bekend over stabiele ondersteuning voor macOS en Linux.

De stabiele ondersteuning voor Windows is aanwezig in versie 2.1 van Flutter . Bovendien heeft Google met deze release prestatieverbeteringen en bugfixes aangebracht in het gebruikersinterfaceframework. Google kondigde Flutter in 2017 aan en de bètaversie en stabiele release kwamen een jaar later uit. Het is een open source UI-framework waarmee ontwikkelaars applicaties kunnen bouwen voor Android, iOS, het web en nu, met stabiele ondersteuning, Windows vanuit een enkele codebase.

Microsoft heeft actief bijgedragen aan de ondersteuning van zijn besturingssysteem. Bijdragen waren onder meer het team dat verantwoordelijk was voor de vloeiende ontwerpelementen van Windows. Net als bij Android en iOS bestaat de Windows-implementatie uit het Dart-framework en een C++-engine. De Flutter-engine communiceert met Windows om UI-elementen mogelijk te maken, zoals het formaat van vensters of het wijzigen van de dpi.

Google benadrukt dat applicaties voor de desktop meer zijn dan alleen mobiele apps voor een groter scherm. Ze moeten bijvoorbeeld in de eerste plaats zijn ontworpen voor gebruik met toetsenbord en muis en ook kunnen worden aangesloten op API's van andere besturingssystemen. Apps die met Flutter zijn ontwikkeld, kunnen bijvoorbeeld rechtstreeks communiceren met Windows-API's van Win32, COM en Windows Runtime via een Dart C-tussenlaag of indirect via een in C++ geschreven plug-in. Ontwikkelaars kunnen hun uiteindelijke app in een installatieprogramma verpakken en in de Microsoft Store plaatsen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01