072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Google brengt bètaversie van Steam uit voor 20 Chromebooks

datum: 04-11-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Google en Valve hebben Steam als bèta naar ChromeOS gebracht. Daarnaast zijn de systeemvereisten voor het draaien van de gamesoftware versoepeld, wat meer Chromebooks compatibel zou moeten maken. Ook worden bepaalde AMD-CPU's nu ondersteund.

Steam op ChromeOS ging in maart van dit jaar de alfafase in, maar ondersteunde op dat moment slechts zeven verschillende Chromebooks. Dit keer zijn het er twintig. Er is ondersteuning toegevoegd voor de twaalfde generatie Intel CPU's, maar ook voor AMD's Ryzen 5000 C-serie. Ook is de minimale ram-vereiste van 16 GB naar 8 GB gegaan, hoewel niet elke game met minder dan 16 GB ram zal draaien. Intel i3s en Ryzen 3s worden ook ondersteund.

Google belooft dat deze nieuwe versie van Steam beter zal presteren op Chromebooks. Een van die tekortkomingen, een buitensporig effect op framesnelheden bij hogere resoluties, moet worden verholpen. Google meldt ook dat de games minder opslagruimte in beslag zullen nemen. Er is ook ondersteuning voor Proton, de vertaallaag van Valve om Windows-uitvoerbare bestanden in Linux-omgevingen uit te voeren. Anti-cheat software werkt echter nog niet op ChromeOS. Er is ook vroege ondersteuning voor DX12.

Google concretiseert de bredere ondersteuning van Steam op ChromeOS door middel van een lijst met aanbevolen games om op het platform te spelen. Inmiddels zijn er 50 nieuwe games toegevoegd, meldt het bedrijf. In de instructies voor deze bèta staat dat ChromeOS bèta 108.0.5359.24 de eerste zal zijn die deze nieuwe versie van Steam krijgt. Er is nog geen geplande datum voor de releaseversie van Steam.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01