072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Google brengt ChromeOS 92 uit met o.a. ondersteuning voor eSIM

datum: 03-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Google is begonnen met het uitbrengen van ChromeOS 92 voor Chromebooks. De nieuwe versie van het besturingssysteem heeft onder meer een emoji-picker en eSIM-ondersteuning.

ChromeOS 92 wordt de komende weken naar Chromebooks gepusht met een aantal nieuwe functies . Zo krijgt het besturingssysteem extra ondersteuning voor eSIM. Op compatibele Chromebooks, waaronder de Acer Spin 513 en de Acer Chromebook 511, kunnen eSIM-instellingen worden gedownload om te schakelen tussen verschillende telecomproviders, zonder dat u een fysieke simkaart hoeft te gebruiken. Een QR-code kan ook worden gebruikt om snel verbinding te maken.

Naast eSIM-ondersteuning, zal ChromeOS 92 virtuele desktops voor Android- en Linux-apps bevatten, en Linux-app-ondersteuning zal na drie jaar niet meer in bèta zijn. Naast de mogelijkheid om de virtuele desktops de mogelijkheid te geven om verschillende desktops in te stellen voor bepaalde taken, zoals werk en gamen, kunnen Android- en Linux-apps worden toegewezen aan specifieke desktops.

Bovendien krijgt de nieuwe versie van het besturingssysteem uitgebreide emoji-keuzes, met toegang tot veel meer emoji dan voorheen. Het gehele virtuele toetsenbord van ChromeOS wordt uitgebreid, inclusief een uitgebreide klembordmanager, waar vijf verschillende items, waaronder screenshots, in kunnen worden opgeslagen.

In ChromeOS 92 is het ook mogelijk om een verbeterde spraak-naar-tekst app te gebruiken. Ook de download-assistent, voorheen Holding Space, is uitgebreid. Tote, zoals de functie wordt genoemd, verwerkt naast reguliere downloads ook downloads van Android-apps en print-to-PDF-bestanden van Chrome. Tote heeft een pictogram in het systeemvak rechtsonder.

ChromeOS 92 krijgt ook een aantal nieuwe achtergrondafbeeldingen, de mogelijkheid om altijd een VPN te draaien en live ondertiteling voor video's, ook offline. Ook maakt de scanner-app nu doorzoekbare PDF-bestanden en heeft de ChromeOS-camera-app ondersteuning voor pan-, tilt- en zoomfunctionaliteit. Daarnaast zijn Google Chat en Google Meet nu standaard geïnstalleerd in ChromeOS.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01