072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Google brengt contextgevoelige tekstzoekopdrachten naar Google Lens

datum: 29-09-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Google heeft updates voor Google Lens aangekondigd. Binnenkort is het mogelijk om via tekst contextgevoelige vragen te stellen over een geïdentificeerd object en wordt de software "de komende maanden" uitgerold naar de Chrome-webbrowser.

Google deed de aankondigingen voor Lens tijdens zijn Search On 2021-conferentie . Daarin laat het bedrijf zien welke ontwikkelingen het al heeft gemaakt op het gebied van AI. Een van die ontwikkelingen zijn de nieuwe features die Lens 'begin volgend jaar' krijgt. Dit maakt het mogelijk om gecontextualiseerde vragen te stellen over een geïdentificeerd object.

Tijdens de demo liet Google een foto van een shirt zien, waarna via tekst gezocht kon worden naar kousen met hetzelfde motief. Dit werd mogelijk gemaakt door in Google Lens op de nieuwe functie 'Vragen toevoegen' te klikken, waarna de gebruiker een vraag kon stellen die direct in de juiste context kon worden geplaatst.

Tijdens de conferentie werd ook aangekondigd dat Lens "in de komende maanden" beschikbaar zal worden gemaakt voor de Chrome-webbrowser. Het wordt dan mogelijk om met de rechtermuisknop op een sectie of afbeelding op een website te klikken en Lens ernaar te laten zoeken. De zoekresultaten worden dan weergegeven via een schuifpaneel.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01