072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Google brengt One Tap API uit voor mobiel inloggen met één klik

datum: 05-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Google heeft een nieuwe set API's uitgebracht om in te loggen via Google-services. Ontwikkelaars kunnen gebruikers laten inloggen via One Tap, een vereenvoudigde versie van Aanmelden met Google.

De nieuwe SDK heet Identity Services en bestaat uit verschillende API's om in te loggen op externe websites. Identity Services omvat Aanmelden met Google, de inlogknop waarmee gebruikers met hun Google-account kunnen inloggen op externe sites zoals Reddit. De knop verandert qua functionaliteit niets, maar het uiterlijk verandert wel. De knop bevat de naam, het e-mailadres en de profielfoto van de gebruiker.

Nieuw in de SDK is One Tap. Het bedrijf kondigde dat vorig jaar als bèta aan , maar de functie wordt nu algemeen beschikbaar. One Tap is vergelijkbaar met Inloggen met Google, maar is voornamelijk bedoeld voor mobiele sites en apps. Het is een prompt die over het scherm gaat, zodat gebruikers niet worden omgeleid naar een externe pagina. Zowel Aanmelden met Google als One Tap gebruiken tokens zodat gebruikers kunnen inloggen zonder eerst hun wachtwoord in te voeren.

Volgens Google werkt One Tap al met websites als Pinterest en Reddit. De functie is beschikbaar in Chrome voor Android, Windows, Linux en macOS. Het werkt niet op Safari in iOS. Google zegt dat dat komt door Apple's Intelligent Tracking Prevention in nieuwe versies van het besturingssysteem van Apple.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01