072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Google brengt stabiele versie van Android 12 uit, Pixel-upgrade komt later

datum: 04-10-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Google heeft Android 12 beschikbaar gemaakt op het Android Open Source Project. Daarmee is de nieuwe versie van het smartphone OS officieel uitgebracht. De komende weken volgt een upgrade voor Pixel-toestellen en het besturingssysteem wordt later voor andere telefoons uitgebracht.

"Vandaag pushen we de Android 12-broncode naar de AOSP en brengen we officieel de nieuwste versie van Android uit", schrijft Google op de Android-ontwikkelaarsblog . Het bedrijf meldt dat Pixel-bezitters de komende weken een upgrade naar Android 12 kunnen verwachten. Meestal brengt Google tegelijk met de AOSP-release ook een Pixel-upgrade uit, maar dit keer is dat niet het geval.

Het besturingssysteem komt "later dit jaar" beschikbaar voor toestellen van andere fabrikanten. Google noemt Samsung Galaxy toestellen en smartphones van OnePlus, Oppo, Realme, Tecno, Vivo en Xiaomi. XDA Developers meldde eerder dat Google naar verwachting Android 12 op 4 oktober zal uitbrengen.

Google kondigde Android 12 al aan tijdens zijn I/O-presentatie in mei en heeft sindsdien verschillende bètaversies uitgebracht. Volgens de techgigant hebben meer dan 225.000 mensen dergelijke Android 12-testversies uitgeprobeerd op ondersteunde smartphones. Volgens het bedrijf zijn er bijna 50.000 probleemmeldingen gedaan.

Android 12 bevat een geheel nieuwe interface, met een zogenaamd Material You-ontwerp. Het besturingssysteem krijgt onder andere meer gepersonaliseerde systeemthema's, die gebaseerd zullen zijn op de achtergronden van de gebruikers. Nadat gebruikers een achtergrond hebben ingesteld, kiest het systeem op basis van de kleuren van die achtergrond welke accentkleuren moeten worden weergegeven in de menu's, schakelaars en knoppen van het besturingssysteem. Tweakers testte eerder dit jaar een bètaversie van Android 12 en schreef er een preview over .

Later deze maand zal Google naar verwachting zijn Pixel 6- en Pixel 6 Pro-smartphones introduceren, die worden geleverd met Android 12. Deze apparaten bevatten een door Google ontworpen Tensor-soc, waarover onlangs details zijn gelekt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01