072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Google en Facebook investeren in nieuwe onderzeese kabel van 190 Tbit/s in Azië

datum: 16-08-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Google en Facebook investeren in de Apricot onderzeese kabel, die zorgt voor een hogesnelheidsverbinding tussen Singapore, Japan, Guam, de Filippijnen, Taiwan en Indonesië. De kabel heeft in eerste instantie een bandbreedte van 190Tbit/s en moet in 2024 klaar zijn.

Volgens Google is Apricot een aanvulling op de eerder aangekondigde Echo onderzeese kabel, die de Verenigde Staten verbindt met Singapore, Guam en Indonesië. De twee kabels zullen verschillende nieuwe routes van en naar Azië bieden, wat de werking van Google Cloud en andere Google-services voor Aziatische gebruikers moet verbeteren.

Het gaat om een 12.000 kilometer lange kabel, schrijft Facebook . Tijdens de bouw is de initiële bandbreedte 190Tbit/s en werkt de glasvezelkabel met 400G glasvezeltechnologie. Volgens Facebook zal de kabel een configureerbare optische add-drop multiplexer bevatten met een keuzeschakelaar voor de golflengte, waardoor een flexibele bandbreedteconfiguratie mogelijk is.

Volgens Facebook zal de kabel zorgen voor redundantie en verbeterde capaciteit en betrouwbaarheid in de regio's Azië-Pacific. Het sociale netwerk zegt dat de kabel een samenwerking is tussen 'regionale partijen en mondiale partners'.

Verschillende nieuwsmedia schrijven dat telecombedrijf PLDT uit de Filipijnen ook investeert in de Apricot onderzeese kabel. Volgens GMA Network steekt die partij 80 miljoen dollar in het project. Het is niet bekend welk bedrag Google en Facebook betalen. Volgens PLDT wordt Apricot gemaakt door een consortium van in totaal vijf bedrijven.

De onderzeese kabel Apricot moet in 2024 operationeel zijn. Regelgevende instanties moeten het project nog goedkeuren. Google en Facebook hebben wereldwijd geïnvesteerd in verschillende onderzeese kabels. Google heeft geïnvesteerd in 18 kabels en bij Facebook staat de teller inmiddels op 14.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01