072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Google gaat gebruikers van Workspace Hangouts vanaf 22 maart overzetten naar Chat

datum: 23-02-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Google dwingt Workspace-gebruikers vanaf 22 maart grotendeels om Google Chat te gebruiken in plaats van Hangouts. Beheerders kunnen er nu voor kiezen Hangouts te blijven gebruiken. De browserversie van Hangouts blijft voorlopig beschikbaar.

De gedwongen overdracht naar Chat gebeurt in fasen , met de chatvoorkeursinstelling wanneer de gebruikers worden overgedragen. Als de beheerder die voorkeur heeft ingesteld om zowel Chat als Hangouts in te schakelen, wordt Hangouts vanaf 22 maart uitgefaseerd. Drie weken later zouden alle gebruikers die onder deze voorkeur vallen, alleen Chat kunnen gebruiken.

Beheerders die alleen Hangouts als chatinstelling hebben, zijn vanaf 4 april beschikbaar. Google geeft deze groep vijf weken, waarna alle Hangouts-gebruikers moeten worden overgeschakeld naar Chat. Google zegt dat het niet mogelijk zal zijn om Hangouts later te gebruiken via de Gmail-webversie of de mobiele Hangouts-apps. Hangouts.google.com blijft voorlopig werken, zegt het bedrijf.

Google probeert al jaren Workspace-gebruikers te "upgraden" naar Chat. Voor privégebruik van Google Hangouts verandert er voorlopig niets. Individuele personen kunnen Hangouts blijven gebruiken, maar ze wordt geadviseerd over te schakelen naar Chat.

Google Chat is een chat-app die is ontwikkeld voor zakelijk gebruik en bedoeld is om de chatfuncties van de video- en chatdienst Hangouts over te nemen. Meet nam de videogesprekken van Hangouts over. In Google Play klagen gebruikers over Chat. Ze zeggen dat de app slechter is en chatfuncties mist in vergelijking met Hangouts. Ook klagen ze dat Chat traag is, het niet mogelijk is om meerdere afbeeldingen te versturen en dat het niet zichtbaar is wanneer gebruikers berichten hebben gelezen. Daarnaast vinden gebruikers het niet prettig dat ze een aparte app moeten installeren om te kunnen videobellen, terwijl dit met Hangouts wel binnen dezelfde app kon.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01