072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Google geeft scholen informatie over hoe ze Chromebooks zelf kunnen repareren

datum: 06-02-2022Categorie: HardwareBron: Tweakers

Google lanceert een reparatiecampagne voor Chromebooks die op scholen worden gebruikt. Het bedrijf geeft voorlichting over hoe onderwijsinstellingen deze reparatieprocessen kunnen inrichten, wat er gerepareerd kan worden, hoe en wat dat doet met de garantie op de apparaten.

Google heeft een reeks webpagina's opgezet om onderwijsinstellingen te informeren over reparatie en kondigt het Chromebook-reparatieprogramma aan in een blogpost . Het programma start in de Verenigde Staten, maar een van de belangrijkste onderdelen, de reparatiehandleidingen, zijn natuurlijk wereldwijd te downloaden. Geavanceerde reparaties, zoals die waarbij gesoldeerd moet worden, vallen niet onder de dekking.

Voor een ander belangrijk onderdeel, de vervangende onderdelen op de laptops, verwijst Google nog naar de fabrikanten. Ze lijken de onderdelen inderdaad via andere verkooppunten te verkopen. Google legt op zijn educatieve site verder uit welke Chromebooks gemakkelijk te repareren zijn, waar de tools vandaan komen, waar reparatietrainingen te vinden zijn en hoe je toegang krijgt tot systeemupdates, indien nodig.

Google zal waarschijnlijk stappen ondernemen op het gebied van Right to Repair naarmate de beweging meer politieke aandacht krijgt in de Verenigde Staten. Ook op dit gebied hebben Apple en Microsoft concessies gedaan. Apple gaat onafhankelijke reparateurs onderdelen leveren en Microsoft laat onderzoek doen naar de voordelen van een betere repareerbaarheid. Het bedrijf belooft ook te "handelen" naar de aanbevelingen van dat rapport.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01