072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Google introduceert donkere modus voor zoekmachinepagina's op desktop

datum: 11-09-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Na een testperiode van ruim een half jaar introduceert Google officieel een donkere modus voor zijn webpagina's in desktopbrowsers. De zoekmachine kan worden ingesteld om altijd of nooit in de donkere modus te staan, maar kan ook de systeeminstelling daarin volgen.

Google meldt dat de modus 'uitgerold' wordt, gespreid over de komende weken. Degenen die toegang hebben tot de functie kunnen de optie vinden door op het tandwiel te klikken, dat zichtbaar is op de resultatenpagina. Hoe zit het met de beschikbaarheid in Nederland en België is niet helemaal duidelijk omdat Google daar geen details over geeft, maar bij Tweakers was de optie al beschikbaar in de Firefox-browser.

De functie bevindt zich zeker sinds februari in de testfase. Daarvoor moesten gebruikers zich wenden tot extensies voor hun browsers om de donkere modus tot stand te brengen. De Google-app voor Android en iOS had de functie al een tijdje: ze kregen die in mei vorig jaar.

Steeds meer apps en besturingssystemen krijgen de donkere modus. Sommigen vinden de modus aantrekkelijker om naar te kijken, terwijl anderen het prettiger vinden voor de ogen; minder fel licht kan prettiger zijn om naar te kijken, afhankelijk van de hoeveelheid omgevingslicht. Een andere techniek om het kijkcomfort te verbeteren is het verlagen van de kleurtemperatuur in donkere situaties. Dit is effectief, maar gaat ten koste van de kleurechtheid.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01