072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Google introduceert nieuwe duurzaamheidsopties voor zoeken en kaarten

datum: 06-10-2021 Categorie: Internet Bron: Tweakers

Google komt met verschillende duurzaamheidsopties in onder meer de zoek-apps en in Maps. Gebruikers kunnen bijvoorbeeld CO2-vriendelijke vluchten vinden en zuinige autoroutes plannen. Ook Amerikanen kunnen hun verwarming anders regelen met hun Nest.

Google kondigt in een blogpost aan stapsgewijs een aantal nieuwe duurzaamheidsinitiatieven op haar diensten te introduceren. Wanneer een gebruiker bijvoorbeeld een vlucht boekt via Google Flights in de zoekmachine, laat de reisinformatie nu zien wat de uitstoot van de vlucht zal zijn. Dit maakt het ook mogelijk om te sorteren op vluchten die het minst zullen uitstoten.

Wanneer een gebruiker een hotel boekt, verschijnt informatie over de 'duurzaamheidsinspanningen' van het hotel. Zo wordt vermeld of het hotel zich inspant om afval- en waterbesparing te verminderen en of het een EarthCheck- of Green Key-certificaat heeft. Ten slotte krijgt de winkelfunctie van Google ook enkele duurzaamheidsopties. Wanneer gebruikers zoeken naar producten die veel energie verbruiken, zoals een fornuis of vaatwasser, komen automatisch de meest duurzame opties op de eerste plaats, zegt Google.

Google werkt ook aan een optie voor Google Maps om autoroutes te sorteren op economie, ook al is dit niet de snelste route. Hiermee beweert Google mogelijk een miljoen ton CO2-uitstoot te besparen, naast de brandstof die het gebruikers bespaart. Deze functie werd in maart aangekondigd , maar wordt momenteel getest in de Verenigde Staten en zou vanaf 2022 in Europa beschikbaar moeten zijn.

In de Verenigde Staten introduceert Google ook een nieuwe duurzaamheidsservice met de Google Nest-thermostaat genaamd Nest Renew. Dit voegt een nieuwe functie toe, Energy Shift genaamd, waarmee het Nest automatisch de elektriciteit die wordt gebruikt voor verwarming en koeling kan verplaatsen naar tijden dat de energie schoner of goedkoper is. Het is nog niet duidelijk of deze functie ook buiten de Verenigde Staten beschikbaar zal zijn.

Google hoopt met de nieuwe duurzaamheidsinitiatieven "een miljard mensen te hebben geholpen bij het maken van duurzamere keuzes in 2022". Google belooft zelf dat zijn datacenters en campussen in 2030 voor 100 procent CO2-vrije energie zullen draaien.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01