072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Google Maps krijgt nieuwe kaart met informatie over bosbranden

datum: 29-09-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Google Maps krijgt een nieuwe kaart met informatie over actieve bosbranden over de hele wereld. Dat maakte Google bekend tijdens Search On 2021. De door Google ontwikkelde boomkruinkaart, Tree Canopy Tool, wordt volgend jaar uitgebreid van vijftien naar honderd steden.

Google geeft binnenkort bosbranden aan via rode vlekken en markeringen op de nieuwe brandlaag van Google Maps die geen verdere adresinformatie bevat. Als een gebruiker naar het merkteken of de plekken wijst, is te zien hoeveel gebied er al in vlammen is opgegaan, in hoeverre de brand onder controle is en worden de gegevens van de lokale hulpdiensten verstrekt.

De kaart wordt ongeveer elk uur bijgewerkt. De informatie wordt verzonden via Google's analyseplatform Earth Engine, dat is verbonden met satellieten. In de Verenigde Staten zal het ook mogelijk zijn om kleinere branden op de kaart te zien, volgens Google zou deze functionaliteit de komende maanden naar andere landen zoals Australiƫ moeten komen.

De Google Tree Canopy Tool wordt tegen 2022 ook uitgebreid naar meer dan 100 steden wereldwijd. Met deze tool kan men controleren hoe dicht het gebladerte in sommige steden is, hoe de luchtkwaliteit is en hoe warm het in deze gebieden is. Google wil deze informatie gebruiken om lokale beleidsmakers beter te helpen bij het nemen van klimaatgerelateerde beslissingen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01