072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Google rolt Chromium-update terug met iframes die websites vernietigen

datum: 05-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Google heeft een update naar Chrome teruggedraaid nadat het websites had verbroken. Het bedrijf probeert bepaalde typen iframes voor het verzenden van meldingen vanuit de browser uit te faseren, maar ontwikkelaars klagen dat websites daardoor niet meer goed werken.

Dit is een voorstel waar de ontwikkelaars van Chromium sinds maart vorig jaar aan werken. Google wil de ondersteuning voor cross origin iframes verwijderen. Het bedrijf doet dit om veiligheidsredenen; Chrome staat momenteel iframes toe om Javascript-dialogen te activeren, in de vorm van pop-ups. In een cross-origin iframe, dat linkt naar een ander domein dan waar de pop-up verschijnt, zien gebruikers een andere tekst dan wanneer deze uit het oorspronkelijke domein komt.

"De huidige gebruikerservaring is verwarrend en heeft in het verleden tot spoofs geleid", schreven de ontwikkelaars vorig jaar in een issue tracker. Door in pop-ups naar andere domeinen te kunnen linken, is het dus mogelijk om gebruikers te spoofen of malware op andere manieren te verspreiden, omdat de gebruiker dergelijke pop-ups eerder zal accepteren.

Sindsdien heeft Google onder meer het laden van Javascript in cross-origin iframes geblokkeerd. Het uiteindelijke doel is om window.alert, window.prompt en window.confirm volledig uit de browser te laten verdwijnen. Dat gebeurde voor het eerst in Chrome-versie 92.0.4515.107. Die versie kwam twee weken geleden uit. Sindsdien klagen veel ontwikkelaars dat deze verwijdering problemen veroorzaakt met hun websites.

In een issue tracker klagen verschillende ontwikkelaars dat het bugs op hun sites veroorzaakt. Onder andere het gebruik van diensten van derden in pop-ups werkt niet meer en andere websites zeggen dat hun inhoud niet meer via een extern CDN kan worden geladen.

Google heeft het besluit daarom nu teruggedraaid. Dat zal in ieder geval tot 15 augustus gebeuren, zodat ontwikkelaars langer de tijd hebben om hun software bij te werken. Ook Microsoft hoort de kritiek. Het bedrijf heeft de functie in Edge 92.0.902.62 teruggedraaid.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01