072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Google stopt gratis legacy-versie van G Suite, verplaatst gebruikers naar Workspace

datum: 20-01-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Gebruikers van het oude Google G Suite moeten vanaf 1 juli overstappen naar een betaald Workspace-pakket. Nieuwe gebruikers kunnen sinds 2012 geen gebruik meer maken van het gratis legacy-pakket van Google-diensten, maar gebruikers die er nog op zaten, betaalden nog niet.

Google heeft beheerders een e-mail gestuurd en een blogpost geplaatst waarin de wijzigingen worden uitgelegd. Beheerders van een gratis G Suite legacy- pakket moeten vanaf 1 mei overstappen op een Google Workspace-pakket. Dat kan tot 1 juli van dit jaar gratis worden gebruikt, waarna ze ervoor moeten betalen. Google zal beheerders die niet zelf een pakket kiezen doorzetten naar het pakket dat het beste bij hun gebruik past.

De wijziging geldt alleen voor beheerders van een oud abonnement van wat in 2006 begon als Google Apps. Dat was een bundel van onder meer Gmail en Agenda, die gratis gebruikt kon worden door scholen en bedrijven. In 2016 veranderde dat pakket in G Suite, waar ook Docs en Meet bij zaten. In 2020 werd dat pakket weer hernoemd naar Google Workspace. Sinds 2012 was het voor nieuwe gebruikers niet meer mogelijk om een gratis abonnement op het pakket af te sluiten, maar gebruikers die hun pakket al hadden, hoefden toen niets te betalen. Die periode is nu voorbij, al heeft Workspace wel twee gratis pakketten beschikbaar. Workspace for Education Fundamentals is een afgeslankte versie van het onderwijspakket en voor stichtingen is er een gratis versie.

Update: er zijn nog twee gratis pakketten van Workspace beschikbaar. Dat is toegevoegd.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01