072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Google test het weglaten van https-vergrendeling in de adresbalk van Chrome

datum: 15-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Google test het weglaten van het slotje op de URL-balk van Chrome, wat aangeeft dat een verbinding via https is. In plaats daarvan gebruikt het bedrijf een pijl die, wanneer erop wordt geklikt, informatie geeft over de verbinding. Volgens Google is het slot verwarrend.

Als aanleiding voor de test noemt Google de uitkomst van eigen onderzoek. Hieruit zou blijken dat slechts 11 procent het slotje correct associeert met de aanwezigheid van een https-verbinding. Gebruikers zouden vaak ten onrechte concluderen dat de site zelf betrouwbaar is.

Daarnaast heroverweegt Google het gebruik van het slot, omdat we volgens het bedrijf op weg zijn naar een https first future. Zo krijgt Chrome 94 een https first-modus , waarbij de browser alle verbindingen via https probeert te maken en paginagrote waarschuwingen weergeeft als dat niet lukt. Firefox heeft sinds versie 83 zo'n modus.

Als test krijgt Chrome 93 geen slotje met https-verbindingen, maar een pijltje waarmee een gebruiker meer informatie over de verbinding kan opvragen. Google hoopt dat deze informatie makkelijker vindbaar zal zijn. Als er geen https-verbinding is, geeft Chrome toch een waarschuwing weer.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01