072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Google test Steam voor Chrome OS op eerste Chromebooks

datum: 22-03-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Google maakt Steam beschikbaar op de eerste Chromebooks via zijn Dev-kanaal. Dit is de eerste alfaversie van Steam voor Chromebooks. Google wil uiteindelijk Steam voor zoveel mogelijk Chromebooks beschikbaar maken, als de hardware het toelaat.

Google schrijft op haar website dat de alfaversie van Steam in Chrome OS-versie 14583.0.0 staat. Deze versie van het besturingssysteem is beschikbaar via het Dev-kanaal en zal volgens Google voorlopig niet voor alle gebruikers beschikbaar zijn. Daarnaast kan de alfaversie voorlopig alleen op een select aantal Chromebooks worden getest.

Op de Games Developer Summit van Google kondigde het bedrijf al de alpha voor Steam op Chrome OS aan en verwees naar de communityforums voor meer informatie. Deze informatie kwam pas op het bericht dat dinsdag online kwam, waarin ook de systeemeisen en instructies stonden. Steam is voorlopig alleen beschikbaar in de alfaversie voor de volgende Chromebooks:

Google voegt aan dit lijstje toe dat de versie van deze Chromebooks met een Intel i3 CPU of met 4GB RAM niet ondersteund wordt. Daarnaast benadrukt Google dat er nog veel stabiliteitsproblemen zijn. De fabrikant raadt daarom af om deze alfaversie te installeren op een Chromebook die voor school of werk wordt gebruikt.

Daarnaast heeft Google ook een lijst met te testen games opgesteld. Het dev-team heeft al een aantal van deze games zelf geprobeerd, waaronder Portal 2, Hades, Kerbal Space Program en Euro Truck Simulator 2. De lijst bestaat voornamelijk uit oudere en lichtere games, wat begrijpelijk is gezien de hardware van de meeste Chromebooks. De games uit de lijst van het ontwikkelaarsteam zouden in ieder geval speelbaar moeten zijn, al hebben sommige titels ook meteen wat opmerkingen om de game werkend te krijgen.

Google geeft geen releasedatum voor een stabiele versie van Steam op Chrome OS voor alle Chromebook-gebruikers. Het bedrijf wil dat ze Steam eerst grondig testen op Chrome OS en het stabiel maken voordat het beschikbaar wordt voor meer gebruikers.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01