072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Google trekt Chromebook-update in die inlogproblemen veroorzaakt

datum: 20-07-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Google heeft ChromeOS 91.0.4772.165 uitgebracht en ingetrokken nadat verschillende gebruikers zich niet konden aanmelden bij hun apparaten. Getroffen gebruikers geven tips over reddit die kunnen helpen bij het oplossen van de problemen.

Sommige gebruikers die ChromeOS 91.0.4772.165 op hun Chromebook hebben geïnstalleerd, zeggen dat ze niet meer kunnen inloggen op hun account en dat hun wachtwoord niet langer wordt herkend. Verschillende gebruikers melden dit probleem op reddit en een gebruiker van Tweakers geeft in een nieuwstip aan dat hij dit ook ervaart. Ook melden gebruikers dat hun Chromebook na de update in een bootloop terechtkomt.

De betreffende update is uitgebracht als stabiele versie van ChromeOS, maar is inmiddels ingetrokken door Google, concluderen de getroffen Reddit-gebruikers. Een Reddit-bericht schetst vier scenario's van mogelijke oplossingen voor Chromebook-gebruikers die de update hebben geïmplementeerd of gedownload.

Als gebruikers de juiste versie hebben geïnstalleerd en problemen ondervinden, is het raadzaam om de Chromebook terug te zetten naar de fabrieksinstellingen . Als dat niet werkt, kan een volledige wipe van het apparaat volgens de gebruikers helpen. Dit moet worden gedaan vanuit de ontwikkelaarsmodus en gebruikers zullen alle lokale bestanden op de Chromebook verliezen.

Google heeft nog niet gereageerd op de problemen en heeft nog geen vervangende update uitgebracht. Een mogelijke oplossing zou zijn om vanuit de gastmodus een update met fix te installeren, maar of dat werkt valt nog te bezien.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01