072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Google TV-app komt binnenkort in België en krijgt afstandsbedieningsfunctie

datum: 24-09-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

De komende weken brengt Google de Google TV-app voor Android uit in veertien landen, waaronder België. Deze vervangt dan de Play Movies & TV-app. De Google TV-app krijgt ook een afstandsbedieningsfunctie om Google TV- en Android TV-hardware te bedienen.

Met de afstandsbedieningsfunctie kunnen gebruikers een tv bedienen met hun smartphone, bijvoorbeeld om naar andere streamingdiensten te navigeren, Google Assistant op te roepen of het volume aan te passen, schrijft 9to5Google . Ook kan de app de tv aanzetten, vermoedelijk met behulp van CEC.

Gebruikers kunnen kiezen of ze de televisie willen bedienen met swipes of een d-pad willen gebruiken. Ook kan het virtuele toetsenbord van de telefoon worden opgeroepen om bijvoorbeeld wachtwoorden of serienamen eenvoudig in te voeren. De functie wordt geleverd als een TV Remote-optie in het menu met snelle instellingen op Android 11 of 12, of is te vinden in de Google TV-app. De functie werkt met bepaalde Chromecast-modellen die Google TV ondersteunen, of tv's met Android TV als besturingssysteem.

De Google TV Android-app is momenteel alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, maar zal de komende weken in meer landen beschikbaar zijn. Vooralsnog valt Nederland hier niet onder, maar onder meer België, Duitsland en Frankrijk wel. Met Google TV kunnen gebruikers ook films en tv-programma's bekijken, net als de Play Movies & TV-app. In tegenstelling tot de vorige app toont de Google TV-app ook films en series van geabonneerde streamingdiensten zoals Netflix en YouTube.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01