072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

Google TV krijgt ondersteuning voor gepersonaliseerde profielen en kijklijsten

datum: 11-10-2021Categorie: HardwareBron: Tweakers

Google TV krijgt ondersteuning voor gepersonaliseerde profielen. Hierdoor kunnen verschillende gebruikers van een Google TV-apparaat hun eigen kijklijst maken en individuele inhoudsuggesties bekijken.

Google vertelde The Verge dat de functie voor gepersonaliseerde profielen volgende maand zal worden vrijgegeven voor de Chromecast met Google TV en Sony- en TCL-televisies met dat besturingssysteem. Het is al mogelijk om in te loggen op een Google TV-apparaat met meer dan één account, maar inhoudsuggesties en kijklijsten zijn momenteel uitsluitend gebaseerd op de activiteit van het primaire account.

De verschillende profielen kunnen alle apps gebruiken die op het Google TV-apparaat zijn geïnstalleerd, ongeacht welke gebruiker de app heeft gedownload. Ook de inloggegevens van individuele streamingdiensten worden gesynchroniseerd tussen de verschillende profielen. Google TV ondersteunt al kinderprofielen, waarmee ouders een kijktijdlimiet kunnen instellen en de apps kunnen beperken die kinderen kunnen openen, merkt The Verge op.

De website schrijft verder dat Google TV op een later tijdstip in ambient-modus inkijkkaarten zal ontvangen. Het kan onder andere weersvoorspellingen, nieuws en sportstatistieken weergeven. De afstandsbedieningsfunctie van Google TV die het bedrijf vorige maand voor Android introduceerde, is binnenkort ook beschikbaar via de Google Home-app voor Android en iOS.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01