072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Google verlaagt ontwikkelaarsvergoeding Stadia naar 15 procent

datum: 13-07-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Ontwikkelaars die hun game op Stadia uitbrengen en verkopen, hoeven vanaf 1 oktober nog maar 15 procent van hun omzet aan Google te betalen. Dit geldt voor verkopen tot 3 miljoen dollar en in ieder geval tot en met 2023.

Tijdens een Stadia-keynote kondigde Google de nieuwe overmakingsregeling aan. Google wil het voor ontwikkelaars aantrekkelijker maken om hun games op Stadia uit te brengen en brengt daarom de inkomstenbijdrage terug naar 15 procent. Dit geldt voor de uitbetaling van de eerste 3 miljoen euro die een game verdient. Alles boven de $ 3 miljoen wordt verrekend volgens de huidige verdeling. Dit is een tijdelijke regeling die in ieder geval tot eind 2023 van kracht blijft.

Daarnaast deelt Google de opbrengst van Stadia Pro-abonnementen met ontwikkelaars. Met Stadia Pro krijgen abonnees elke maand een select aantal games die ze onbeperkt kunnen spelen via de streamingdienst. Op basis van het aantal sessies per speler dat een game heeft, wordt de opbrengst gedeeld met de ontwikkelaar van de game. Het plan is dat 70 procent van de opbrengst van deze abonnementen naar ontwikkelaars gaat.

Eerder kondigde Google ook al een korting aan voor ontwikkelaars met apps en games in de Google PlayStore. Vanaf juli van dit jaar hoeven kleine ontwikkelaars nog maar 15 procent van hun inkomen aan Google af te dragen.

Begin dit jaar sloot Google zijn eigen gamestudio's . De techgigant maakte toen bekend geen games meer te gaan ontwikkelen voor Stadia. Het is nu vooral bedoeld als platform waar andere ontwikkelaars en uitgevers games kunnen uitbrengen.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01