072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Google verlaagt ontwikkelaarsvergoeding Stadia naar 15 procent

datum: 13-07-2021 Categorie: Games Bron: Tweakers

Ontwikkelaars die hun game op Stadia uitbrengen en verkopen, hoeven vanaf 1 oktober nog maar 15 procent van hun omzet aan Google te betalen. Dit geldt voor verkopen tot 3 miljoen dollar en in ieder geval tot en met 2023.

Tijdens een Stadia-keynote kondigde Google de nieuwe overmakingsregeling aan. Google wil het voor ontwikkelaars aantrekkelijker maken om hun games op Stadia uit te brengen en brengt daarom de inkomstenbijdrage terug naar 15 procent. Dit geldt voor de uitbetaling van de eerste 3 miljoen euro die een game verdient. Alles boven de $ 3 miljoen wordt verrekend volgens de huidige verdeling. Dit is een tijdelijke regeling die in ieder geval tot eind 2023 van kracht blijft.

Daarnaast deelt Google de opbrengst van Stadia Pro-abonnementen met ontwikkelaars. Met Stadia Pro krijgen abonnees elke maand een select aantal games die ze onbeperkt kunnen spelen via de streamingdienst. Op basis van het aantal sessies per speler dat een game heeft, wordt de opbrengst gedeeld met de ontwikkelaar van de game. Het plan is dat 70 procent van de opbrengst van deze abonnementen naar ontwikkelaars gaat.

Eerder kondigde Google ook al een korting aan voor ontwikkelaars met apps en games in de Google PlayStore. Vanaf juli van dit jaar hoeven kleine ontwikkelaars nog maar 15 procent van hun inkomen aan Google af te dragen.

Begin dit jaar sloot Google zijn eigen gamestudio's . De techgigant maakte toen bekend geen games meer te gaan ontwikkelen voor Stadia. Het is nu vooral bedoeld als platform waar andere ontwikkelaars en uitgevers games kunnen uitbrengen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01