072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide

STEL JOUW NIEUWE PC
SAMEN MET DE NIEUWSTE
AMD 7000 SERIES

previous arrow
next arrow

Google verstoort Glupteba-botnet dat miljoen pc's heeft geïnfecteerd

datum: 08-12-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

Google heeft de mensen achter het Glupteba-botnet verbannen, dat de computers van ongeveer een miljoen Windows-gebruikers infecteerde. Google sloot ook documenten, accounts, cloudprojecten en Google Ads die werden gebruikt.

Google heeft een jaar lang onderzoek gedaan naar het botnet, schrijft het bedrijf in een blogpost . Dat onderzoek leidde tot twee personen in Rusland die het botnet runnen. Het Glupteba-botnet infecteerde wereldwijd ongeveer een miljoen Windows-computers en werd gebruikt om inloggegevens te stelen en cryptocurrencies op geïnfecteerde computers te minen.

Samen met onder meer CloudFlare wist Google de command-and-control-infrastructuur van het botnet te ontwrichten door servers offline te halen en een soort pop-up voor kwaadaardige domeinnamen te plaatsen, waardoor de mensen achter het botnet geen toegang zouden krijgen. hun botnet. De zoekgigant haalde ook 130 accounts neer die direct betrokken waren bij de verspreiding van het botnet.

Google voegt er wel aan toe dat dit een tijdelijke maatregel is. Omdat het botnet zo ingewikkeld is en omdat het blockchain-technologie gebruikt om het botnet te back-uppen, is het moeilijk om het botnet helemaal af te sluiten. Het botnet wordt decentraal gedistribueerd. Daarom heeft Google ook een rechtszaak aangespannen tegen de twee Russen achter het botnet.

De Threat Analysis Group van Google heeft onlangs 63 miljoen Google-documenten, 1183 Google-accounts, 908 cloudprojecten en 870 Google Ads-accounts verwijderd die betrokken waren bij de verspreiding van het botnet. Google waarschuwde ook 3,5 miljoen gebruikers tegen het downloaden van een kwaadaardig bestand.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01