072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Google verwijdert snellere Play Store-accounts van ontwikkelaars

datum: 29-07-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Google verwijdert de Play Store-accounts van ontwikkelaars als ze een jaar of langer inactief zijn geweest. Ontwikkelaarsaccounts van apps die al een aantal keer zijn gedownload, blijven bestaan.

Google schrijft in een update voor ontwikkelaars dat het vanaf dit jaar meer actie gaat ondernemen tegen inactieve accounts. Daarin beschrijft het bedrijf dat 'slaapaccounts' voortaan worden verwijderd als ze niet meer actief zijn. Dit zijn accounts die een jaar niet zijn gebruikt. Accounts die actief zijn maar geen apps uploaden of toegang hebben tot de Play Console, worden ook verwijderd.

Het bedrijf maakt een uitzondering voor enkele kleine ontwikkelaars. Als een account een app heeft gepubliceerd met meer dan duizend installaties of een in-app-aankoop is gedaan, zal Google de accounts niet verwijderen. Dat moet in de negentig dagen daarvoor zijn gebeurd. Het is niet mogelijk om die oude accounts opnieuw te activeren.

Google neemt de maatregelen om veiligheidsredenen, zegt het bedrijf. Als ontwikkelaars hun apps actief beheren, heeft de Play Store daar baat bij, aldus het bedrijf. Het beleid gaat op 1 september van dit jaar in.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01