072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
BLAAS JE TEGENSTANDERS VAN
HET VELD MET DE NIEUWE
RTX 4000 KAARTEN
Ontdek de videokaarten in één van onze builders
previous arrow
next arrow

Google zal beoordelingen in de Play Store specifiek per land en apparaat weergeven

datum: 24-08-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

Vanaf november krijgen gebruikers in de Google Play Store beoordelingen en recensies te zien van gebruikers die uit hetzelfde land komen. Vanaf begin volgend jaar krijgen gebruikers van tablets, Chromebooks en wearables beoordelingen en recensies te zien die van toepassing zijn op die specifieke apparaten.

Google zegt de beoordelingen en recensies in de Play Store relevanter te willen maken. Nu krijgen gebruikers allerlei reviews te zien, van gebruikers over de hele wereld en van gebruikers van verschillende soorten apparaten. Volgens Google is dit niet eerlijk, omdat een bug bijvoorbeeld lokaal voor problemen kan zorgen. Als gebruikers een app daardoor een lage beoordeling geven, heeft dat invloed op de score wereldwijd. Ook zouden positieve veranderingen in een tabletversie van een app bijvoorbeeld onopgemerkt blijven in beoordelingen, aangezien de meerderheid apps op telefoons gebruikt.

De wijzigingen moeten de weergegeven beoordelingen en recensies indicatief maken voor de ervaring die individuele gebruikers kunnen verwachten. Vanaf november krijgen gebruikers op smartphones een beoordeling voor apps te zien die specifiek is voor het land waarin ze zijn geregistreerd. Ergens begin 2022 worden de beoordelingen specifiek per apparaat weergegeven. Apps kunnen dan verschillende classificaties hebben voor apparaten zoals tablets, Chromebooks en wearables.

Google zegt ook dat het wijzigingen aanbrengt in de Play Console voor ontwikkelaars om gebruikersbeoordelingen per apparaat beter te begrijpen. Er is een apparaattype-filter toegevoegd aan de beoordelingspagina zodat ontwikkelaars kunnen zien welk type apparaat gebruikers hebben gebruikt om hun beoordeling achter te laten. Ontwikkelaars kunnen ook specifiekere perioden kiezen voor het groeperen van beoordelingen en er is een optie toegevoegd om de gegevens in CSV-indeling te exporteren.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01