072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Gran Turismo 7 krijgt tijdelijk Sophy AI die esports-coureurs kan verslaan

datum: 20-02-2023 Categorie: Games Bron: Tweakers

De PlayStation 5-versie van Gran Turismo 7 krijgt tijdelijk een modus waarin spelers tegen Sophy kunnen racen. Sophy is een kunstmatige intelligentie die is ontwikkeld met een neuraal netwerk dat esports-coureurs kan verslaan terwijl ze volgens dezelfde regels rijden als mensen.

De Gran Turismo Sophy Race Together-modus is speelbaar van 21 februari tot eind maart en is bedoeld als "eerste blik" op Sophy. De modus bevat vier circuits met verschillende moeilijkheidsgraden, van beginner tot expert. Op die vier circuits racen spelers tegen vier verschillende auto's bestuurd door Sophy. Er is ook een 1v1-modus, waarin Sophy en de menselijke speler een-op-een tegen elkaar racen met dezelfde auto en instellingen.

Sophy kan tijdens het racen emoji laten zien, waarmee de AI reageert op hoe de race verloopt. Om tegen Sophy te racen, moet de gebruiker Collector Level 6 in het spel hebben bereikt. Ontwikkelaar Polyphony Digital zegt dat het Sophy beter kan maken voor "toekomstige releases" met de tijdelijke modus.

Sony AI en Polyphony Digital hebben Sophy een jaar geleden aangekondigd . In tegenstelling tot de meeste AI's in andere racegames, houdt Sophy zich aan dezelfde natuurkundige regels als andere coureurs. Zo maakt de AI in de meeste racegames gebruik van technieken als rubber banding , waarbij de AI ineens harder kan rijden dan voor de menselijke speler mogelijk is. Sony AI werkt sinds 2020 aan Sophy en is getraind met cloudservers van Sony Interactive Entertainment. In tests met GT Sport e-sport-coureurs wist Sophy bijna alle races te winnen.

Naast de Sophy-modus wordt in dezelfde Gran Turismo 7-update ook ondersteuning voor PlayStation VR2 toegevoegd. De racegame krijgt met de update ook vijf nieuwe auto's en Grand Valley als nieuw circuit. Grand Valley kwam ook voor in eerdere Gran Turismo-games.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01