072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

GTA 5-uitgever Take-Two voltooit miljardenovername van FarmVille-maker Zynga

datum: 23-05-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Smartphone-gamemaker Zynga is onderdeel geworden van Take-Two. De begin dit jaar aangekondigde overname, ter waarde van 12,7 miljard dollar, is afgerond. Take-Two gelooft dat het met de verhuizing zijn inkomsten uit mobiele games exponentieel zal kunnen verhogen.

Na goedkeuring van de aandeelhouders is de overname bekrachtigd . Zynga blijft werken aan zijn eigen mobiele games onder de vlag van Take-Two. Het bedrijf is vooral bekend van FarmVille, maar heeft ook titels als CSR Racing, Words With Friends en Zynga Poker in zijn portfolio.

Take-Two noemt de overname een "cruciale stap om de inkomsten uit smartphonegames exponentieel te verhogen". In het afgelopen boekjaar haalde de uitgeverij al 64 procent van zijn inkomsten uit 'recurring publicaties'. Het gaat dan bijvoorbeeld om microtransacties in games als GTA V. Grote smartphonegames had Take-Two nog niet in het portfolio.

Zynga had het afgelopen fiscale jaar een omzet van 2,78 miljard dollar. Dat is niet veel minder dan de jaaromzet van Take-Two, die uitkwam op $ 3,37 miljard. De gezamenlijke omzet zou 6,15 miljard dollar bedragen. Dat is dichter bij de inkomsten van EA en Acitivison-Blizzard. Die bedrijven hadden het afgelopen boekjaar respectievelijk een omzet van 7,5 en 8,8 miljard dollar.

Toen Take-Two begin dit jaar de overname aankondigde , was het de grootste aankondiging in de gamesindustrie. Een paar weken later werd dat record gebroken met de geplande overname van Activision-Blizzard door Microsoft voor 68,7 miljard dollar. De overname moet echter eerst worden goedgekeurd door toezichthouders.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01