072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu je game PC samenstellen

GTA-remasters zijn terug op pc nadat launcher eerder offline ging

datum: 15-11-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Rockstar Games heeft de recente remasterbundel Grand Theft Auto Trilogy weer beschikbaar gemaakt voor pc-gamers. Het bedrijf heeft de Rockstar Games Launcher eerder offline gehaald. Toen dat eenmaal achter de rug was, bleek dat de remasters specifiek op pc nog steeds onspeelbaar waren.

Rockstar heeft nu aangekondigd dat Grand Theft Auto: The Trilogy - The Definitive Edition weer beschikbaar is via de Rockstar Games Launcher. Dit geldt zowel voor het spelen van de bundel als voor het kopen ervan. Het bedrijf heeft zijn excuses aangeboden en zei dat het werkt aan het verbeteren en updaten van de algehele prestaties.

De remasterbundel werd donderdag uitgebracht, maar de Rockstar Games Launcher ging diezelfde avond offline. Het bedrijf gaf aan dat dit met onderhoud te maken had. Een dag later was de launcher weer online, maar niet specifiek voor de GTA-remaster voor pc. Ze zijn dus sinds maandag weer beschikbaar.

Er zijn verschillende onofficiële verklaringen gegeven voor de tijdelijke onbeschikbaarheid van de pc-versies. Er zouden bijvoorbeeld nog aantekeningen van de ontwikkelaars in een ongecompileerd bestand zitten, wat een interessant inzicht zou geven in de werkwijze en keuzes die Rockstar heeft gemaakt. Het bevatte ook muziek zonder vergunning. Verder wordt er ook verwezen naar de zogenaamde Hot Coffee minigame, die expliciete seksuele handelingen toestaat na een aanpassing van Grand Theft Auto: San Andreas, al is de minigame mogelijk niet speelbaar in de huidige remasterversies.

Wat mogelijk ook een rol heeft gespeeld, is de brede kritiek op de remastercollectie. Dit gaat niet alleen om de prestaties, maar ook om de aanwezigheid van bugs en glitches en de als slecht beoordeelde grafische kwaliteit. De bundel wordt over het algemeen zeer slecht beoordeeld door gebruikers op de Metacritic-website.

Rockstar heeft de ontwikkeling van Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition uitbesteed aan Grove Street Games. Dat is ook de studio die verantwoordelijk is voor eerdere mobiele versies van de trilogie en de PlayStation 3- en Xbox 360-versies van GTA: San Andreas.

De bundel bestaat uit geremasterde versies van GTA III, Vice City en San Andreas voor de pc, PlayStation en Xbox-consoles. De fysieke versies van de games komen op 7 december uit en volgend jaar verschijnen de remasters voor iOS en Android.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01