072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

GTA VI-video's lekken, hacker kan testbuild en broncode online zetten

datum: 18-09-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Een vermeende hacker heeft 90 video's van GTA VI-gameplay-opnames op GTAForums geplaatst. Het blijken echte beelden te zijn. De uploader zegt dat hij meer gegevens kan lekken, waaronder een testversie van GTA VI en broncode en activa van GTA V en VI.

Het bericht in kwestie van een GTAForums-gebruiker die zich zondag voor het eerst registreerde, genaamd 'teapotuberhacker', bevat links naar de video's en een verwijzing naar zijn Telegram-account. Inmiddels is er een recente update bijgekomen, waarin de accounthouder meldt dat deze beelden 'onverwacht viraal gingen' en dat hij zo'n 3000 persoonlijke berichten op Telegram ontving. Hij roept medewerkers van Rockstar of moederbedrijf Take-Two Interactive op om zich op een specifieke manier aan te melden via hun officiële bedrijfse-mailadres.

De vermeende hacker beweert deze berichten van Rockstar- en Take-Two-medewerkers extreem snel te lezen en wil "onderhandelen over een deal". Hij beweert, ook gezien zijn naam, achter de recente hack op Uber te zitten; vergelijkbaar met die hack, zouden de gegevens voor dit GTA VI-lek zijn verkregen door toegang te krijgen tot het Slack-account van een werknemer. Noch Rockstar, noch Take-Two Interactive hebben tot nu toe gereageerd op de gelekte afbeeldingen of berichtgeving van de vermeende hacker.

Gezien de veelheid aan afbeeldingen en de inhoud van de video's leken het al snel echte beelden en dat wordt inmiddels bevestigd door gamejournalist Jason Schreier , die bevestiging heeft gekregen van bronnen bij ontwikkelaar Rockstar. Hij spreekt van een van de grootste lekken in de geschiedenis van videogames en een nachtmerrie voor Rockstar Games'.

Het gaat in totaal om 50 minuten aan beelden van 3GB. Take-Two Interactive heeft al de nodige takedowns laten uitvoeren op onder meer YouTube, maar op het moment van schrijven zijn er ook filmpjes die online staan. Daaronder is een clip te zien van een overval door een vrouwelijk personage in een restaurant en een daaropvolgend gevecht met de politie. Er zijn video's met gesprekken, overvallen, vuurgevechten en autoritten.

De interne debug-tools van Rockstar zijn zichtbaar in sommige gameplay-opnames. Schreier stelt ook dat dit vroeg en onvoltooid materiaal is. Sommige beelden zijn mogelijk al van 2017. Eerder dit jaar werd pas duidelijk dat GTA VI in ontwikkeling is , maar naar verluidt wordt er sinds 2014 aan gewerkt.

Op basis van de beelden lijkt een eerder bericht van Schreier op Bloomberg te worden bevestigd; Daarin meldde hij dat de game een vrouwelijk personage speelbaar zal hebben en dat alles zich zal afspelen in een fictief Miami. Dat laatste wordt onder meer bevestigd door het feit dat 'Vice City' in sommige videoclips te zien is. In totaal zijn er zo'n vijftig minuten aan beelden gelekt.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01