072 - 201 61 16 31722016116
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
NU TIJDELIJK
€79,00
  €99,00   AAN
ASSEMBLAGEKOSTEN
Actie loopt tot zondag 4 juni
VAKANTIEGELD-DEAL
previous arrow
next arrow

Hacker Gary Bowser schikt rechtszaak met Nintendo voor $ 10 miljoen

datum: 07-12-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Canadese hacker en Team Xecuter-lid Gary Bowser stemt ermee in om Nintendo $ 10 miljoen aan schadevergoeding te betalen. Bowser betaalt de schadevergoeding voor het verhandelen van console-mods, die kunnen worden gebruikt om illegale games te spelen.

Maandag hebben Nintendo en Bowser een schikking getroffen in de rechtszaak die is aangespannen tegen Nintendo Bowser. Naast het betalen van de schadevergoeding moet Bowser alle activiteiten staken die inbreuk maken op het auteursrecht van Nintendo. Ook dient hij alle data en hardware die hiermee verband houden te vernietigen.

Er zijn meerdere rechtszaken aangespannen tegen Bowser en in een van deze rechtszaken bekende hij eerder deze maand dat hij modchips voor de Switch had verkocht. Hij moet Nintendo hiervoor 4,5 miljoen dollar betalen en kan ook een gevangenisstraf krijgen. Daarbovenop komt de schikking van $ 10 miljoen uit de uitspraak van afgelopen maandag.

Bowser zou een belangrijke speler zijn geweest in Team Xecuter, dat Nintendo omschrijft als een 'internationaal netwerk van piraterij'. Bowser en een andere verdachte werden eind 2020 gearresteerd voor hun betrokkenheid bij Team Xecuter. Naast het handelen in de illegale mods, worden leden van het team ook beschuldigd van fraude.

Volgens Nintendo verhandelt Bowser sinds 2013 accessoires om de beveiliging op Nintendo-consoles te omzeilen. Naast mods voor de Switch hebben Bowser en zijn team ook modchips verkocht voor de 3DS en NES Classic Mini.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01