072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Halo Infinite komt op 8 december - Update

datum: 25-08-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Microsoft brengt Halo Infinite op 8 december uit voor Xbox-consoles en Windows. De game maakt deel uit van Game Pass en het multiplayer-gedeelte is gratis te spelen. Halo Infinite zou vorig jaar uitkomen met de Xbox Series X en S, maar liep vertraging op.

De releasedatum van 8 december stond woensdag in de Microsoft Store vermeld en is vervolgens bevestigd door The Verge . Microsoft zal naar verwachting de releasedatum woensdagavond officieel bekendmaken tijdens de openingsshow van gamescom, die om 20.00 uur begint. Microsoft heeft de game dinsdag niet genoemd in zijn eigen gamescom-presentatie.

Update, 20:35 uur: Halo Infinite wordt inderdaad op 8 december uitgebracht, bevestigt 343 Industries. Dat deed de studio tijdens de openingsceremonie van gamescom 2021 op woensdagavond. De ontwikkelaar toont ook een filmische trailer voor het eerste multiplayer-seizoen van Halo Infinite.

Halo Infinite was bedoeld als de belangrijkste lanceringstitel voor de Xbox Series X en S. Die consoles kwamen eind vorig jaar uit en Microsoft toonde de eerste gameplay-beelden van de game in juli vorig jaar. De graphics werden door veel spelers bekritiseerd, waarop ontwikkelaar 343 Industries vervolgens reageerde. De studio zei het eens te zijn met veel van de kritiek en niet veel later werd besloten de game uit te stellen naar 2021. Eerder dit jaar gaf Microsoft aan dat de game tijdens de Amerikaanse vakantieperiode zal verschijnen.

Het multiplayer-gedeelte van Halo Infinite is gratis te spelen, waardoor het toegankelijk is voor iedereen met een Xbox-console of Windows-pc. Op de Xbox Series X is er een optie om de multiplayer-modus te spelen met een framesnelheid van 120 fps. In de singleplayer-campagne draait de game op die console in 4k-resolutie bij 60 fps. Er is ondersteuning voor crossplay en crossprogress. Zo kunnen spelers hun voortgang van een Xbox-console naar een pc brengen en kunnen spelers op de verschillende platforms het tegen elkaar opnemen.

Eerder deze maand kondigde ontwikkelaar 343 Industries aan dat Halo Infinite bij de lancering dit jaar alleen uit een singleplayer- en multiplayer-component zal bestaan. De coöpmodus om de campagne met anderen te spelen, wordt pas later toegevoegd. Hetzelfde geldt voor de Forge-niveau-editor. De ontwikkelaar zegt dat er elke drie maanden een nieuw "seizoen" aan Halo Infinite wordt toegevoegd met updates en uitbreidingen. De coöpfunctie is gepland voor seizoen twee en de Forge-editor voor seizoen drie.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01