072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Halo Infinite multiplayer-spelers krijgen alleen XP door uitdagingen te voltooien

datum: 27-08-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Spelers in de Halo Infinite multiplayer-modus kunnen alleen XP verdienen door de in-game uitdagingen te voltooien. Het winnen van wedstrijden levert dus geen ervaringspunten op, tenzij het onderdeel is van een uitdaging. Met de XP kunnen spelers in-game content ontgrendelen.

John Junyszek, communitymanager bij 343 Industries, zegt op Twitter dat hoewel het spelen en winnen van wedstrijden deel kan uitmaken van uitdagingen , er ook andere uitdagingen in het spel zijn. De communitymanager bevestigt dat het buiten deze uitdagingen niet mogelijk zal zijn om XP te verdienen. Gebruikers kunnen XP verdienen door middel van de dagelijkse of wekelijkse uitdagingen, die ze kunnen gebruiken om content binnen de Battle Pass te ontgrendelen. De game heeft zowel betaalde als gratis Battle Passes en er komen elk in-game seizoen nieuwe Battle Passes beschikbaar. Spelers kunnen oude Battle Passes van vorige seizoenen kopen en deze content ontgrendelen.

Verschillende spelers op Reddit hebben hun ontevredenheid geuit over het huidige XP-systeem van Halo Infinite. Zo schrijft Reddit-gebruiker kami102 dat, aangezien de uitdagingen de enige manier zijn om de Battle Pass-content te ontgrendelen, gamers zullen worden gedwongen om de game op een bepaalde manier te spelen. Als het een uitdaging is om 15 kills te maken met het Needler-wapen, zegt kami102, zou dat de gameplay kunnen doorbreken. Zeker als verschillende spelers binnen het team met hetzelfde wapen willen spelen om die uitdaging aan te gaan.

Andere gebruikers merken op dat er betaalde challenge-swaps in het spel zijn waarmee spelers met in-game geld de uitdagingen kunnen ruilen. Daarmee zou 343 Industries de voortgang van Battle Passes 'lootboxen', zeggen sommige spelers. Gebruikers betreuren ook dat hun gevoel van vooruitgang zal worden gekoppeld aan uitdagingen en niet bijvoorbeeld aan hoe vaak ze wedstrijden winnen.

Trouwens, bij het spelen van de Tech Preview of Infinite kwamen gamers erachter dat spelers maar een beperkt aantal dagelijkse uitdagingen hadden en dat ze relatief snel op waren. Junyszek geeft aan dat dit een 'bug' was en dat er bij release meer dagelijkse uitdagingen zouden moeten zijn. "Het zal niet onbeperkt zijn, maar het zal heel moeilijk zijn om er geen te hebben", zegt Junyszek.

Halo Infinite wordt op 8 december uitgebracht . Dan verschijnt ook het free-to-play multiplayer gedeelte. De game zal beschikbaar zijn voor Xbox Series X en S, One en pc. Later zullen de coƶpmodus en de Forge-niveau-editor verschijnen.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01