072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Handgetekende gamegidsen fanproject stopgezet na verzoek van Nintendo - Update

datum: 06-09-2021 Categorie: Games Bron: Tweakers

Een Kickstarter-campagne voor handgetekende spelgidsen is stopgezet door toedoen van Nintendo. Het Japanse gamebedrijf nam contact op met de maker van het fanproject, die vervolgens de campagne annuleerde.

Een maand nadat de Kickstarter-campagne van start ging, had het project al meer dan $ 322.000 opgehaald, terwijl het doelbedrag slechts $ 20.000 was. De kunstenaar, Philip Summers, schreef dat hij hoopte "mogelijke juridische problemen" te vermijden, maar dat dit helaas niet lukte. Nintendo heeft een verwijderingsverzoek ingediend wegens schending van het auteursrecht. Summers annuleerde vervolgens de campagne.

Summers noemt de afgelopen maand niettemin "geweldig". "Het was een geweldige rit en ik ben er in ieder geval dankbaar voor." Het project, dat hij op zijn Kickstarter-pagina beschreef als 'zorgvuldig getekende en handgeschreven handleidingen voor klassieke games', was al ver gevorderd. Gidsen voor Metroid, The Legend of Zelda, Contra en Ninja Gaiden waren in de maak.

Nintendo heeft vaak fanprojecten offline gehaald. Dus het heeft herhaaldelijk een reeks fangam es verwijderd van de community site Game Jolt. Ook is een online archief van oude Nintendo-magazines van internet gehaald na een dagvaarding van het gamebedrijf. In het verleden is Nintendo ook gestopt met de publicatie van een onofficieel NES-boek dat ook werd gefinancierd via Kickstarter. Het boek gebruikte echte foto's van Nintendo-games, terwijl Summers' project uitsluitend uit zelfgemaakte tekeningen bestaat.

Update, dinsdag 7 september 10.25 uur: De initiatiefnemer maakt in een update op zijn Kickstarter-pagina duidelijk dat er geen sprake was van een dagvaarding, maar alleen van een advocaat die contact heeft opgenomen met de kunstenaar. Op basis van dat gesprek besloot hij het project zelf te annuleren. Ook Summers meldt dat dit niet het einde van het initiatief hoeft te betekenen. "Hopelijk kunnen we de campagne snel weer online zetten, en deze keer met goedkeuring."

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01