072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Head of design DICE vertrekt naar een ander bedrijf

datum: 25-11-2021 Categorie: Games Bron: Tweakers

DICE's hoofd van design, Fawzi Mesmar, verliet de studio na de release van Battlefield 2042. Mesmar heeft gewerkt aan games in de Battlefield- en Star Wars: Battlefront-franchises. Hij gaat werken voor een nog onbekend bedrijf.

Mesmar was al langer van plan om bij DICE weg te gaan, blijkt uit een interne e-mail die door VGC is ingezien. De CEO zei dat hij "een aanbod kreeg dat hij niet kon weigeren" van een ander bedrijf. Dat bedrijf zou hebben aangeboden om op Mesmar te wachten tot na de release van Battlefield 2042. Aanstaande vrijdag is Mesmars laatste dag bij DICE. Het is niet bekend bij welk bedrijf hij gaat werken, maar zijn aanstaande functie zal ook in Stockholm zijn.

Fawzi Mesmar en DICE-manager Oskar Gabrielson zeggen al 'geruime tijd' in gesprek te zijn over de opvolger van Mesmar, maar wie dat wordt, is nog niet bekend. Het volgende hoofdontwerp van DICE zal "te zijner tijd worden aangekondigd". Het vertrek van Mesmar is stilgelegd tot na de release van Battlefield 2042, om de focus op de ontwikkeling van de game te houden.

Mesmar was vroeger een studio director bij King, maker van Candy Crush. Sinds 2019 leidt hij de gamedesigners van DICE en is hij onder meer betrokken bij Star Wars Battlefront II, Battlefield V en Battlefield 2042.

Update, 11.40 uur : Tekst is bewerkt om te voorkomen dat er een verband wordt gesuggereerd tussen Mesmars vertrek en kritiek op Battlefield 2042.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01