072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Hellblade: Senua's Sacrifice krijgt Ray-Tracing-upgrade voor Xbox Series X|S

datum: 09-08-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Hellblade: Senua's Sacrifice is geoptimaliseerd voor de Xbox Series X- en Xbox Series S-consoles. De game krijgt op die platforms onder meer raytracing, betere graphics en een resolutiemodus. De pc-versie van het spel wordt later ge├╝pgraded.

Hellblade-ontwikkelaar Ninja Theory kondigt de veranderingen aan in een trailer, waarin de verbeterde graphics en ray tracing worden getoond. In de trailerbeschrijving staat dat de game nu beschikbaar is met "verbeterde beelden, DirectX Raytracing, resolutiemodus en meer". De update is gratis beschikbaar voor bezitters van de game met een Xbox Series X of S , volgens de Ninja Theory-website, evenals voor Xbox Series X|S-gebruikers met Game Pass. Een update voor de pc-versie van de game is momenteel in ontwikkeling, maar het is nog niet bekend wanneer deze uitkomt.

Op de Xbox Series X kunnen gebruikers volgens Ninja Theory kiezen uit een "performance mode" zonder ray tracing, met een dynamische resolutie tot 1080p en een framerate van 120fps. Er komt ook een resolutiemodus beschikbaar, met een dynamische resolutie tot 4k, met 60 fps zonder raytracing. Een 'Verrijkte' modus met ray tracing krijgt ook een dynamische 4k-resolutie en draait op 30 fps. De Xbox Series S heeft een 1080p-modus met ray-tracing bij 30 fps, een dynamische 1440p-modus zonder ray-tracing bij 30 fps en een prestatiemodus met 1080p-resolutie bij 60 fps.

De Xbox Series-update kwam ongeveer vier jaar na de release van Hellblade: Senua's Sacrifice, die op 8 augustus 2017 op de pc-markt kwam. Een jaar later werd de game uitgebracht voor Xbox One en in 2019 verscheen een versie voor de Nintendo Switch.

Ninja Theory werkt momenteel aan een vervolg, Senua's Saga: Hellblade 2. De game werd tegelijk met de Xbox Series X aangekondigd tijdens The Game Awards in 2019. Het is nog niet bekend wanneer het vervolg uitkomt, maar dat heeft Microsoft aangekondigd. deze week dat het op 24 augustus wordt uitgebracht op Holds an Xbox Games Showcase , met details over aankomende games. Het bedrijf kan op die datum nieuwe details over Hellblade 2 onthullen, maar dat is nog niet bevestigd.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01