072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Hitman 2016 wordt geconfronteerd met bombardementen op GOG vanwege drm

datum: 26-09-2021Categorie: GamesBron: Tweakers

Gebruikers van online gamewinkel GOG zijn ontevreden over hoe het bedrijf de game Hitman uit 2016 op zijn platform aanbiedt. GOG stelt niet dat een account vereist is om alle functies van het spel te gebruiken en welke functies ontbreken zonder account. Het noemt het spel ook DRM-vrij.

De game staat nu een paar dagen op GOG. Op de productpagina voor Hitman schrijft de winkel dat "een internetverbinding vereist is om toegang te krijgen tot Escalation- missies, Elusive Targets of door gebruikers gemaakte contracten." Wat GOG niet vermeldt, zoals de vele reviewende gebruikers op de site ook aangeven, is het feit dat het ontsleutelen van apparatuur, outfits en nieuwe startlocaties binnen missies niet mogelijk is zonder een internetverbinding. Daarnaast heeft GOG het helemaal niet over een verplicht account; een internetverbinding alleen maakt niet uit.

Elders op de productpagina vermeldt GOG ook dat alle games op zijn platform DRM-vrij zijn. Dat klopt in dit geval niet: Hitman 2016 heeft altijd online drm . Meerdere gebruikers stellen dan ook dat Hitman in zijn huidige vorm simpelweg niet op GOG past.

Als reactie op de situatie hebben gebruikers zich tot het beoordelen van bombardementen gewend. Ze geven het spel een enorme negatieve beoordeling om hun ontevredenheid te uiten. Dat is niet zonder succes: de game scoort gemiddeld 1,4 sterren op een schaal van 5.

GOG heeft gereageerd op de zaak. Een medewerker bedankte de gemeenschap voor het onder hun aandacht brengen van de zaak en zei dat het bedrijf het onderzoekt en "in de komende weken" nieuwe informatie zal verstrekken. Ze benadrukt ook dat spelers hun geld terug kunnen vragen en waarschuwt dat reviewbombardementen niet worden getolereerd.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01