072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

Hogeschool Arnhem en Nijmegen meldt datalek met persoonsgegevens

datum: 03-09-2021Categorie: SoftwareBron: Tweakers

De HAN meldt dat er persoonsgegevens zijn gestolen bij een datalek bij de hogeschool. De precieze omvang van het datalek is nog onduidelijk; De HAN zegt dit nu in onderzoek te hebben. De HAN werkt voor dit onderzoek samen met Fox-IT, zegt de hogeschool tegen Tweakers.

De hogeschool liet donderdag weten een bericht te hebben ontvangen dat 'persoonsgegevens in handen zijn gekomen van derden'. De HAN zegt direct maatregelen te hebben genomen en cybersecurity-experts te hebben ingeschakeld om de impact van het lek te bepalen. Daarnaast is er contact met het Team High Tech Crime van de politie en is de Autoriteit Persoonsgegevens geïnformeerd.

De hogeschool heeft vrijdagochtend aangegeven dat het onderzoek nog loopt en dat medewerkers en studenten per e-mail worden geïnformeerd. Ook studenten en medewerkers wordt geadviseerd alert te blijven op pogingen tot phishing. Studenten of medewerkers van wie gegevens zijn gestolen, worden door de school geïnformeerd. De HAN kon Tweakers nog geen details geven over het datalek, anders dan dat ze samenwerken met Fox-IT.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01