072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
creëer een prachtige
lichtshow met de
lian li strimer kabels
deze kabels zijn vanaf nu
te vinden in onze builders
previous arrow
next arrow

Horizon Forbidden West is winnaar van de Dutch Game Awards met vier prijzen

datum: 06-10-2022 Categorie: Games Bron: Tweakers

Horizon Forbidden West is de grote winnaar van de Dutch Game Awards. De AAA-titel van de Dutch Guerilla Games wint vier prijzen, waaronder de hoofdprijs voor het beste spel. Andere Nederlandse studio's die hebben gewonnen zijn Total Mayhem en Roost Games.

Horizon Forbidden West nam uiteindelijk vier prijzen mee naar huis. De game won in de categorieën beste game, beste kunst, beste audio en beste technologie. "Deze game zet Nederland op de kaart van de wereldwijde game-industrie, maar ook ver daarbuiten in de bredere media", schrijft de jury. De opvolger van Horizon Zero Dawn kwam in februari van dit jaar uit en is een van de grootste Nederlandse mediaproducties aller tijden. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de game veel aandacht krijgt bij de jaarlijkse prijsuitreiking.

Daarnaast krijgen ook nog vier andere games een prijs. Stacklands van Sokpop Collective wint de prijs voor beste innovatie, het beste gamedesign is voor We Were Here Forever van Total Mayhem Games, het beste debuutspel is voor Cat Cafe Manager van Roost Games en het beste studentenspel is All Hands On Deck van Studio Mantosaurus. Het politieproject HackShield won ook een prijs voor beste toegepaste game. HackShield is een spel dat is ontworpen om jongeren uit cybercriminaliteit te houden.

Daarnaast heeft de Dutch Games Association nog vier andere prijzen uitgereikt aan particulieren en studio's:

De Dutch Game Awards zijn in het leven geroepen door de Dutch Games Association, de belangenorganisatie voor Nederlandse game-ontwikkelaars en studio's. In 2021 won de game Good Job de prijs voor zowel beste game als beste design.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01