072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Nu met gratis Windows 11

Hoster OVH heeft last van storing veroorzaakt door netwerkconfiguratie na update

datum: 13-10-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

De Franse hoster OVHcloud werd woensdagochtend getroffen door een storing, waardoor het hele OVH-netwerk onbereikbaar was. De dienst wilde zijn infrastructuur upgraden om DDoS-aanvallen beter tegen te gaan. Het niet-Amerikaanse deel wordt nu weer online gebracht.

De hoster is woensdagochtend om 9.00 uur begonnen met onderhoud; kort daarna meldden gebruikers over onder meer All Disruptions dat er een storing in de dienst is. Op Twitter geeft OVH-oprichter en voorzitter Octave Klaba aan dat er inderdaad sprake is van een storing, veroorzaakt door een slechte configuratie bij een router.

Deze verkeerde configuratie werd veroorzaakt door een menselijke fout en veroorzaakte problemen in de hele hoster-backbone. Klaba zegt dat zijn bedrijf het verstoorde netwerk wil isoleren en de configuratie wil herstellen. Het is niet duidelijk wanneer de storing verholpen moet zijn.

Volgens OVH begon de wereldwijde storing om 9.20 uur Nederlandse tijd op het Amerikaanse netwerk van het bedrijf. Om 10:22 uur zouden de diensten geleidelijk weer online komen, nadat het Amerikaanse netwerk was geïsoleerd van de rest van het OVH-netwerk.

Met de update wilde het bedrijf extra infrastructuur toevoegen aan het Amerikaanse deel van het netwerk, om DDoS-aanvallen beter af te weren. Deze aanvallen zouden de afgelopen dagen in intensiteit zijn toegenomen.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01