072 - 201 61 16 31722016116
Wij zijn de goedkoopste Game PC bouwer van Nederland. Klik hier voor onze prijzen.
Slide
Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
Hulp nodig bij het samenstellen van jouw nieuwe pc?
Probeer eens ons vernieuwd advies op maat formulier
Slide
bij ons stel je een pc samen met actuele onderdelen en kwaliteit
Onze pc builders zijn altijd up-to-date
previous arrow
next arrow

Huawei opent datacenter in Moskou met op ARM gebaseerde HiSilicon-processors

datum: 03-08-2021 Categorie: Internet Bron: Tweakers

Huawei heeft in Moskou een datacenter geopend dat draait op Kunpeng 920-processors van HiSilicon. Het is het eerste datacenter van Huawei dat gebruik maakt van ARM-processors. Vanwege handelsbeperkingen heeft het bedrijf geen toegang meer tot x86-architectuur.

Het TaiShan-datacenter in Moskou is vooral gericht op de academische gemeenschap in Rusland, die het datacenter kan gebruiken voor het ontwikkelen van open source-oplossingen en supercomputing, schrijft Data Center Dynamics . Huawei stelt het datacenter ook open voor andere Russische klanten. Dat moet Huawei helpen voet aan de grond te krijgen in Rusland.

Het datacenter draait op Kunpeng 920-processors van Huawei's eigen HiSilicon, die gemaakt zijn op het 7nm-knooppunt van TSMC. De chips hebben een Armv8-ontwerp en er zijn varianten met maximaal 64 cores, draaiend op maximaal 2.6GHz, met een tdp van 180W. Ook zit er een achtkanaals DDR4-2933 geheugencontroller in de chip.

Het datacenter van Huawei gebruikt ARM-architectuur omdat het door Amerikaanse handelsbeperkingen nauwelijks een alternatief heeft. Het kan geen zaken doen met Intel en GlobalFoundries, waardoor x86-processors uitgesloten zijn, enTSMC levert sinds september geen Huawei meer . Volgens Tom's Hardware draait het datacenter in Moskou dus waarschijnlijk op Kunpeng-processors die Huawei nog op voorraad had, maar dat zou de schaalbaarheid van het datacenter beperken.

Huawei investeert ongeveer 1,3 miljard euro in het ontwikkelen van ARM-applicaties om de negatieve gevolgen van de Amerikaanse sancties te boven te komen. Volgens het bedrijf kan ARM een geweldig alternatief zijn voor de x86-architectuur voor datacenters: "We zien dat in een aantal scenario's ARM-servers volledig concurreren met oplossingen op basis van x86-architectuur", zegt Lui Yu, directeur van Ruslands Intelligent Computing System. . Afdeling van Huawei.

Huawei is niet het enige bedrijf dat de ARM-architectuur gebruikt voor datacenters. De snelste supercomputer van dit moment, Fujitsu's Fuguka, die in Japan staat, bestaat uit ARM-processors. Ook bedrijven als Amazon , Ampere en Microsoft ARM CPU's voor de servermarkt.

De Amerikaanse handelsbeperkingen dwingen Huawei al geruime tijd met creatieve oplossingen te komen voor zijn voortbestaan, nu het zich nauwelijks kan concentreren op smartphones . Zo richt het zich met de aankondiging van een eigen elektrische auto op de automarkt .

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01