072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 20 jaar ervaring

Slide
De kracht van de NVIDIA GeForce RTX 3090 Ti maakt intens gamen mogelijk.
Ontdek de videokaarten in één van onze builders.
previous arrow
next arrow

Humble Choice-abonnement verliest Mac- en Linux-ondersteuning voor Trove-games

datum: 14-01-2022Categorie: GamesBron: Tweakers

Abonnees van Humble Choice-abonnementen kunnen vanaf februari geen Mac- en Linux-versies van Trove-games meer downloaden. Deze games zijn dan alleen nog beschikbaar via een Windows-programma.

Humble heeft bepaalde gebruikers gemaild over de verandering , die draait om de manier waarop de meer dan 70 DRM-vrije Trove-games worden aangeboden. Abonnees kunnen de games nu downloaden via de browser, waarbij ze kunnen kiezen uit een Windows-, Linux- of Mac-versie, afhankelijk van de beschikbaarheid. Na het downloaden zijn deze games onbeperkt te spelen, ook als het abonnement afloopt.

Vanaf februari past Humble het Choice-abonnement aan , waarbij de Trove-games alleen speelbaar zijn binnen een nieuw Windows-programma van Humble. Hier vallen de spellen onder de categorie Vault. De Trove-webpagina verloopt dan. Omdat er alleen een Windows-opstartprogramma is, hebben Linux- en Mac-gebruikers geen toegang meer tot de games. Het is niet duidelijk of ze zonder de Humble-app gespeeld kunnen worden, of dat deze als launcher functioneert zoals bijvoorbeeld Steam. Deze Vault-games kunnen echter nog steeds worden gespeeld nadat een abonnement is afgelopen, zegt Humble.

Humble Choice is een abonnementsvorm waarmee abonnees toegang hebben tot de Trove voor een bepaald bedrag per maand en ook maximaal tien games kunnen kiezen die door Humble zijn geselecteerd om te behouden. De laatste spellen kunnen, afhankelijk van de maand, ook AAA-spellen bevatten. Tot februari kost het abonnement 14 of 18 euro, waarbij abonnees respectievelijk 3 of 9 games kunnen kiezen. Ook is er een abonnement van 4,49 euro per maand, waarbij klanten geen games mogen kiezen, maar wel toegang krijgen tot de Trove.

Vanaf februari is er nog maar één abonnementsvorm van tien euro per maand, waarmee klanten alle games ontvangen die die maand in het abonnement worden aangeboden. Humble zegt dat hij de 'waarde' van de games wil verhogen. Dat lijkt erop te wijzen dat het abonnement vaak duurdere games zal bevatten. Humble zegt dit te doen naar aanleiding van feedback van abonnees.

Daarnaast zal er een Humble Games Collection zijn, met "games die geliefd zijn bij de community" en bij journalisten. Deze spellen komen ook in de Humble-app. Het verschil tussen deze Humble Games Collection-spellen en de Vault-spellen is dat de Games Collection-spellen niet meer kunnen worden gespeeld nadat het abonnement is verlopen. Dat is vergelijkbaar met hoe bijvoorbeeld Game Pass werkt.

Omdat de Games Collection-games in de Humble-app zitten, zullen deze games ook niet speelbaar zijn voor Linux- en Mac-klanten. De derde categorie games, waar ook AAA-games onder kunnen vallen, is nu voorzien van bijvoorbeeld een Steam-toets en kan dus, indien beschikbaar, ook op Linux en Mac-pc's worden gespeeld. Humble heeft niet gezegd dat dit gaat veranderen.

Van de tien euro die het Keuze-abonnement vanaf februari gaat kosten, gaat vijf procent naar goede doelen. Abonnees krijgen ook korting in de Humble-winkel. Humble Choice is de opvolger van Monthly . Humble maakt sinds 2017 deel uit van IGN.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01