072 - 201 61 16 31722016116

Professionele bouwers van jouw nieuwe game pc op maat

Zelf PC samenstellen

IBM kondigt hybride Power Servers met Power10-processors aan

datum: 08-09-2021Categorie: InternetBron: Tweakers

IBM heeft een nieuwe generatie Power-servers aangekondigd die speciaal zijn ontworpen voor hybride cloudomgevingen. De Power E1080 is uitgerust met een Power10-processor, gebouwd op een 7nm-proces.

Onder andere, de Power-E1080 server beloften 2,5 keer meer te berekenen per core dan x86-servers, en vier keer de OpenShift container throughput per core dan x86-servers. Dat betekent dat er meer workloads tegelijkertijd op één systeem kunnen worden geïmplementeerd. De servers bieden betere prestaties bij het draaien van onder meer SAP-applicaties, zo claimt IBM op basis van standaard SAP-benchmarks die het zelf heeft gedraaid.

Met het nieuwe systeem richt IBM zich specifiek op hybride cloudomgevingen, waarbij de server on-premise de hardware in datacenters met zware rekentaken zal ondersteunen. Het bedrijf zou de server liever zien gecombineerd met zijn Power Virtual Server, de cloudserver van IBM.

Voor dat hybride model heeft IBM een nauwe samenwerking met Red Hat, dat onderdeel is van IBM. De Power E1080 is het eerste on-premise systeem dat ' metering per minuut' ondersteunt , stelt IBM, ofwel het gebruik van zowel Red Hat Enterprise Linux als Red Hat OpenShift tot op de minuut nauwkeurig meten. IBM heeft de server ook zo ontworpen dat hij moeiteloos door een cloudomgeving kan worden geschaald met behulp van wat IBM Power Private Cloud for Dynamic Capacity noemt. Hierdoor kan ongebruikte CPU-capaciteit omhoog en omlaag worden geschaald, waarbij klanten alleen betalen voor de daadwerkelijk gebruikte resources.

Met de Power10 CPU in het hart van de server belooft IBM tot 30 procent meer performance per core en 50 procent meer capaciteit op socket- en systeemniveau, vergeleken met de Power E980. Dat vertaalt zich in 33 procent minder energieverbruik voor dezelfde taken. IBM kondigde in augustus 2020 de Power10-serverprocessor aan . De processor is gebouwd op het 7nm-proces van Samsung, wat een aanzienlijke verbetering is ten opzichte van het 14nm-chipknooppunt van de vorige generatie, de Power9.

Naast hybride cloudoplossingen lanceert IBM ook de Power E1080 voor AI-taken. De E1080 beschikt over vier matrix-wiskundeversnellers per kern, waardoor AI-inferenties vijf keer sneller zijn dan zijn voorganger, de E980. IBM verwacht de Power E1080 vanaf eind september aan klanten te kunnen leveren.

Nieuws overzicht
Professionele installatie en reparatie van jouw pc of laptop voor de regio Alkmaar, Heerhugowaard, Schagen
Computer hulp zowel bij ons op kantoor als bij jou thuis, bedrijf of op afstand.
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01