072 - 201 61 16 31722016116
Slide

Wij bouwen jouw unieke
Game PC op maat

Naar eigen budget samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig & gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Naar eigen wens samenstellen
Keuze uit AMD en Intel
Kwaliteit voor de laagste prijs
Vakkundig en gebouwd met aandacht
Uitvoerig door ons getest

Hans
Jordi

Game PC Expert
+ 10 jaar ervaring

Software Expert
+ 25 jaar ervaring

Slide
GEEN OVERBODIGE APPS,
GEEN ONVERWACHTE UPDATES,
MET WINDOWS 10 LTSC BLIJF
JE ONGESTOORD GAMEN
Vanaf nu te kiezen in onze
configurator
previous arrow
next arrow

IBM verwerft startup voor aanvalsoppervlaktebeheer Randori

datum: 07-06-2022Categorie: SoftwareBron: Tweakers

IBM neemt beveiligingsstartup Randori over. Dit maakt attack surface management software waarmee bedrijven continu in kaart kunnen brengen waar de zwakke plekken in hun beveiliging zitten. Met de overname wil IBM zijn X-Force-team versterken met red team security.

IBM neemt het bedrijf over voor een niet nader genoemd bedrag. Volgens TechCrunch is Randori tussen de $ 50 en $ 100 miljoen waard. Twee jaar geleden haalde het bedrijf 20 miljoen dollar op in een investeringsronde. Randori is een start-up opgericht door ethische hackers. Het bedrijf maakt software waarmee bedrijven hun aanvalsoppervlak in kaart kunnen brengen. Dit zijn allemaal punten in een organisatie waar een aanvaller naar binnen kan. Volgens IBM wordt het beheren en inventariseren van dergelijke aanvalsoppervlakken steeds belangrijker naarmate bedrijven steeds meer overstappen op cloudwerken en steeds meer IoT-apparatuur gebruiken. Dit vergroot het aantal applicaties dat aanvallers kunnen binnendringen.

Volgens IBM is 69 procent van alle bedrijven het afgelopen jaar op deze manier aangevallen. IBM zegt dat het Randori's software wil samenvoegen met Security QRadar. QRadar XDR-gebruikers kunnen vervolgens de via Randori verzamelde gegevens gebruiken om beter in kaart te brengen waar hun risico's liggen. Daarnaast heeft Randori een softwarepakket dat continu geautomatiseerde red teaming of CART uitvoert, oftewel het testen van beveiliging in incident response teams binnen een organisatie. De mensen die daar werken, komen onder IBM's X-Force-beveiligingsteam. Het doet nu zelf de incidentrespons voor klanten. Het Managed Security Services-programma van IBM zal ook de gegevens van Randori gebruiken.

Nieuws overzicht
KvK nummer:  68747640
BTW nummer:  NL857574176B01